Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

«Οργιάζει» η παραβατικότητα στο Δοκίμι!

Κραυγή απόγνωσης από κατοίκους της περιοχής - Καθημερινά περιστατικά κλοπών

Σε περιοχή με δύο όψεις έχει μετατραπεί η περιοχή του Δοκιμίου και ειδικότερα των εργατικών κατοικιών του Αγίου Δημητρίου και των Αη
Βασιλιωτίκων, καθώς από τη μια η παραβατικότητα «οργιάζει» από ομάδες Ρομά και από την άλλη, η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής ζει αρμονικά με τους υπόλοιπους Ρομά της περιοχής! 

Κάτοικοι της περιοχής, μεταφέρουν στη «Σ» την καθημερινότητά τους, η οποία θυμίζει «εφιάλτη» λόγω των συχνών παραβατικών πράξεων που σημειώνονται.

«Αισθανόμαστε απροστάτευτοι και ότι κάνουμε, το κάνουμε μόνοι μας. Τα περιστατικά είναι καθημερινά πρωί – βράδυ. Την Μεγάλη Εβδομάδα μπήκαν σε σπίτι την στιγμή που κοιμόταν η γυναίκα μέσα. Με λοστό πήγαν να ανοίξουν αυτοκίνητο, αλλά για κάποιο λόγο ενώ χάλασαν την πόρτα δεν την άνοιξαν και δεν πήραν κάτι. Αν σε αυτή την περίπτωση στο δικαστήριο ο ιδιοκτήτης πει δικάστε τον θα του το κάψουν το αυτοκίνητο, αν πάλι πει αθωώστε τον, τα πράγματα θα εκτροχιαστούν περισσότερο.

Η κατάσταση δεν ελέγχεται πλέον ούτε από την αστυνομία. Το κράτος δεν μας έδωσε τσάμπα τα σπίτια, τα πληρώνουμε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα προστατέψουμε. Προλαβαίνουμε κάποια πράγματα από καθαρή τύχη. Το Πάσχα έκλεψαν ακόμα και κοκορέτσι από σούβλα. Η ζωή μας είναι πολύ δύσκολή. Φοβόμαστε. Μας κλέβουν οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε. Ανοίγουν συνέχεια τα αυτοκίνητά μας. Δεν είναι όλοι οι Ρομά έτσι. Λίγοι χαλάνε την γειτονία μας. Παλιότερα είχαν κλέψει μέχρι και γλάστρα με λουλούδια.

Η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς. Δεν θέλουμε να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας, γιατί έχουμε οικογένειες και παιδιά, αλλά δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Δεν μπορεί να μας καλύψει η αστυνομία. Καθημερινά έχουμε και νέα περιστατικά. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί.

Έρχονται ξένοι Ρομά και φτιάχνουν παράνομα παραπήγματα, χωρίς να λογαριάζουν κανένα. Ξεκινούν γλέντια τα ξημερώματα και κρατάνε μέχρι και το πρωί. Πολλές φορές δεν μπορούμε να ηρεμίσουμε στα σπίτι μας. Πολλά περιστατικά δεν τα καταγγέλλουμε στην αστυνομία γιατί φοβόμαστε» αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής στη «Σ».

Ο κ. Άρης

Η κ. Ελένη

Την ίδια στιγμή η τοπική αστυνομία προσπαθεί με τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει να ελέγξει την κατάσταση. Για το λόγο αυτό το τελευταίο διάστημα έχει αυξήσει τις περιπολίες της στην περιοχή.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: