Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Δήμαρχος Αγρινίου: Αλλα “καίνε” την Αυτοδιοίκηση και όχι ο εκλογικός νόμος (ηχητικό)


Τις σοβαρές εντάσεις και τους προβληματισμούς που έχει σημαντικός αριθμός αιρετών της Αυτοδιοίκησης , αναφορικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση, το πρόγραμμα
“Κλεισθένης 1” και τον τρόπο εκλογής, παρέθεσε σε δηλώσεις του στο agriniowebradio.gr ο Δήμαρχος Αγρινίου και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Παπαναστασίου.

Ο κ. Παπαναστασίου συμμετείχε στο κοινό, έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ και στις δηλώσεις του επισημαίνει πως εδώ και δυο χρόνια οι αιρετοί αναμένουν να δουν το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση και αντί γι’αυτό, το μόνο που ξέρουν είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου. “Αυτό όμως δεν είναι διοικητική μεταρρύθμιση ή ένας νέος “Καλλικράτης”.Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από αυτό και δεν γνωρίζουμε τίποτε άλλο”, λέει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αγρινίου.

Παραθέτει ακόμη τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Δήμοι (δομές, γραφειοκρατία, δαιδαλώδες ΕΣΠΑ, υποχρηματοδότηση κλπ), χωρίς όμως σε αυτά τα καίρια ζητήματα να υπάρχουν μέχρι σήμερα απαντήσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: