Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Αποπνικτικά τα βράδια στο Αγρίνιο - Ξεκινά μετρήσεις η Περιφέρεια

Το τελευταίο διήμερο συνθήκες ασφυξίας επικρατούν σε μεγάλες περιοχές του Αγρινίου

Η εκτεταμένη χρήση τζακιών και ξυλόσπομπων, σε συνδυασμό με την άπνοια και την υγρασία, μετατρέπουν μεγάλο μέρος της πόλης σε “θάλαμο αερίων” με την μυρωδιά να είναι ιδιαίτερα έντονη και την ορατότητα να είναι περιορισμένη.

Κανείς όμως προς το παρόν δεν γνωρίζει το κατά πόσον αυτό το νέφος της αιθαλομίχλης είναι επικίνδυνο ή όχι ειδικά για κάποιες ευαίσθητες κατηγορίες κατοίκων της πόλης. Η δυσφορία και η δυσοσμία πάντως είναι δεδομένες. Μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν μιας και δεν έχουν γίνει μετρήσεις από τα μηχανήματα που έχει προμηθευτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος γι’αυτόν τον σκοπό.

Η προμήθεια ενός φορητού μηχανήματος μέτρησης ρύπων είχε γίνει το 2016 και σύμφωνα με δημοσιεύματα τον Μάρτιο του 2016 τα αποτελέσματα έδειξαν σοβαρές ενδείξεις αυξημένων αιωρούμενων σωματιδίων στο Αγρίνιο. Τίποτε όμως δεν είναι γνωστό από εκεί και πέρα για το εάν οι μετρήσεις επαναλήφθηκαν και πότε και ποια είναι τα αποτελέσματα τους.

Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας αξίζει να σημειωθεί πως αναρτώνται αποτελέσματα μετρήσεων μόνον όμως για την Πάτρα και τα Λεχαινά Ηλείας και όχι για την Αιτωλοακαρνανία και ειδικά για το Αγρίνιο, όπου το φαινόμενο ορισμένες μέρες είναι ιδιαίτερα έντονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr ήδη ο Νίκος Μπαλαμπάνης, αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος έδωσε εντολή ώστε ο φορητός μετρητής ρύπων, να έρθει στο Αγρίνιο από την Τετάρτη και να γίνουν μετρήσεις για μια εβδομάδα. “Θα δούμε τα αποτελέσματα και εάν οι μετρήσεις δείξουν επιβάρυνση θα ενημερώσουμε το αρμόδιο υπουργείο για περαιτέρω ενέργειες.”, τονίζει συγκεκριμένα.
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: