Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Κάποιοι παίζουν με τη φτώχεια στο Αγρίνιο (ηχητικό)

Νέα κόντρα Καλαντζή - Τραπεζιώτη

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ του αντιδημάρχου Κώστα Καλαντζή και του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Τραπεζιώτη (μετά τα όσα είχαν προηγηθεί στην τελευταία
συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου), αυτή τη φορά με αφορμή διανομή ποσοτήτων κοτόπουλου την περασμένη Τρίτη στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αγρινίου. 

Με ανάρτησή του στο facebook, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα –Πολίτες σε Δράση» κατήγγειλε διανομή ληγμένων νωπών κοτόπουλων, δημοσιεύοντας μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες.


Όπως χαρακτηριστικά:

«Προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κώστα Καλαντζή: Από ορθογραφικό λάθος δεν πέθανε ποτέ κανείς.

Από ληγμένα προϊόντα όμως, είναι σφόδρα πιθανό να έχουμε θύματα».
Δημοσίευσε «για του λόγου το αληθές» φωτογραφίες από τις οποίες, όπως τονίζει, ευδιάκριτα προκύπτει η ημερομηνία λήξεως του προϊόντος. «Η διανομή έγινε στις 7 – 11 – 2017, δηλαδή 6 ημέρες μετά από την ημερομηνία λήξεως (1 – 11 – 2017).Τι έχετε να πείτε; Περιμένουμε την απάντησή σας».

Αιχμηρή ήταν η απάντηση από την πλευρά του κ. Καλαντζή, ο οποίος έκανε λόγο για στείρα αντιπολίτευση και χτυπήματα κάτω από τη μέση, ενώ ξεκαθάρισε πως τα κοτόπουλα ήταν κατεψυγμένα, με αποτέλεσμα να μην συντρέχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας για την υγεία των πολιτών που τα προμηθεύτηκαν.

Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Αντιδημάρχου Πρόνοιας, στην εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» του «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8».

«Παρά τα φθηνά χτυπήματα και τη στείρα αντιπολίτευση του κ. Τραπεζιώτη εμείς δεν χάνουμε την αισιοδοξία μας. Ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει τη φτώχεια του λαού γιατί δεν τον αγγίζει. Πράγματι, στις 7 του μήνα την περασμένη Τρίτη, μαζί με άλλα προϊόντα που μοιράσαμε στις 300 οικογένειες, δώσαμε και κοτόπουλο συσκευασμένο.

Τις συγκεκριμένες ποσότητες κοτόπουλου, τις παραλάβαμε στις 25 Οκτωβρίου, με ημερομηνία λήξεως για νωπό κοτόπουλο 1 Νοεμβρίου. Όταν λοιπόν παραλάβαμε το κοτόπουλο, κι’ επειδή στο κοινωνικό παντοπωλείο δεν υπάρχουν θάλαμοι συντήρησης αλλά επαγγελματικοί καταψύκτες, στους οποίους γίνεται άμεση κατάψυξη του κοτόπουλου, το μοιράζουμε όποτε θέλουμε. Άρα, δεν υποβαθμίζεται ποτέ η ποιότητα του προϊόντος.

Η αναγραφή της ημερομηνίας λήξεως ισχύει όσο το κοτόπουλο είναι νωπό και όχι όταν γίνεται κατεψυγμένο. Αυτό που προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω, είναι η στείρα αντιπολίτευση του κ. Τραπεζιώτη όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Το κοινωνικό παντοπωλείο δεν μπορεί να καταλάβει, ότι πρέπει να στηρίζεται και όχι να χτυπιέται κάτω από τη μέση. Δεν τον είδα ποτέ, να μαζέψει τρόφιμα με την παράταξη και τους εθελοντές του και να τα δώσει στο παντοπωλείο. Το κατεψυγμένο κοτόπουλο μπορείς να το καταναλώσεις όποτε θες.

Ο κ. Τραπεζιώτης καταγγέλλει το κατεψυγμένο κοτόπουλο, που δεν έχει κανένα πρόβλημα. Δεν μπορεί λοιπόν να καταλάβει το λαό του Αγρινίου, γι’ αυτό θα βρεθεί εκεί που είναι πάντα. Τρίτος και τέταρτος και καταϊδρωμένος. Φαίνεται όμως ότι τη γλώσσα της αλήθειας δεν την θέλουν κάποιοι άνθρωποι, που προσπαθούν να ποινικοποιήσουν την πολιτική».



Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: