Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Σοκάρουν τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Αγρινίου - «Σαρώνει» η φτώχεια

Αύξηση των ωφελούμενων οικογενειών για το 2017 κατά 13%!

Εκτός από τις εικόνες, τις περισσότερες φορές, από μόνοι τους μιλούν και οι αριθμοί. Αριθμοί που έρχονται να καταδείξουν όπως θα δείτε παρακάτω την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εν μέσω κρίσης εκατοντάδες νοικοκυριά του Αγρινίου.

Τα επίσημα στοιχεία των Κοινωνικών Δομών του Δήμου δείχνουν ραγδαία αύξηση των ωφελούμενων οικογενειών τη στιγμή που κάποιοι συνεχίζουν να μιλούν για την περιβόητη ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Σύμφωνα με την απογραφή του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αγρινίου, οι ωφελούμενες οικογένειες ανήλθαν στις 2.250 ενώ μέχρι και τον Οκτώβριο του 2017 εκτοξεύτηκαν στις 2.584. Επιπλέον δηλαδή 334 οικογένειες με την ποσοστιαία αύξηση να αγγίζει το 13%!

Οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Ιατρείου το 2016 ανήλθαν στους 831. Ήδη, κι ενώ το 2017 θέλει ακόμη περίπου δύο μήνες για να ολοκληρωθεί, οι ωφελούμενοι φτάνουν τους 798.

Την προηγούμενη χρονιά από το Κοινωνικό Φαρμακείο, χορηγήθηκαν 4.878 φάρμακα, σε 2.225 με κάρτα και σε 2.653 χωρίς, ενώ κατά το τρέχον έτος χορηγήθηκαν 1.795 φάρμακα σε 1.072 με κάρτα και 723 χωρίς.

Πρόκειται σίγουρα για μία κατάσταση που για να αντιστραφεί θα πρέπει να ληφθούν άμεσα και δραστικά μέσα από την Πολιτεία καθώς επί της ουσίας η φτώχεια «θερίζει» το Αγρίνιο, την ίδια στιγμή που οι πόροι στους ΟΤΑ χρόνο με το χρόνο συρρικνώνονται.

Την ίδια στιγμή και με βάση και τα παραπάνω, επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε είναι η ανάγκη δημιουργίας της Δομής Στέγης Αστέγων στο Αγρίνιο καθώς δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι υπάρχουν επισήμως καταγεγραμμένες περιπτώσεις αστέγων από τις υπηρεσίες πρόνοιας του Δήμου.

Για το θέμα μάλιστα αναμένονται εξελίξεις κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς στο Αγρίνιο θα βρεθούν στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τα οποία θα εξετάσουν χώρο στον οποίο φαίνεται να έχει καταλήξει η Δημοτική Αρχή για την φιλοξενία αναξιοπαθούντων της πόλης.

Ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται λίγο έξω από το Αγρίνιο και στους κόλπους της Δημοτικής Αρχής επικρατεί αισιοδοξία για άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Νίκος Αγγελόπουλος για την «FREE TYPOS»
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: