Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Αγρίνιο: Εκεί σκοντάφτει… η δομή αστέγων


- Αντιδράσεις από μερίδα κατοίκων στον Άγιο Κωνσταντίνο
- Μάχη με το χρόνο για τον Δήμο Αγρινίου

Από τις 29 Ιουνίου, στη «Σ» είχατε διαβάσει για τις διαδικασίες επιλογής
χώρου για τη φιλοξενία των αστέγων της πόλης, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Διαδικασίες όμως, οι οποίες φαίνεται ότι τελευταία συναντούν στο… διάβα τους σκοπέλους, δημιουργώντας καθυστερήσεις στο όλο θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Χαριλάου Τρικούπη, κι ενώ η Δημοτική Αρχή έχει καταλήξει στο χώρο –πρόκειται για κτίριο 1.500 τ.μ. στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου- ο οποίος όμως προσκρούει σε αντιδράσεις μερίδας πολιτών, που σε πρώτη φάση δεν φαίνεται να βλέπουν με καλό μάτι, τη λειτουργία της δομής.

Για το λόγο αυτό, στελέχη της Δημοτικής Αρχής, βρίσκονται αυτές τις μέρες σε συζητήσεις και επαφές με τους αντιδρώντες κατοίκους, εξηγώντας τους ότι η περιοχή, όχι μόνο δε θα υποβαθμιστεί αλλά εξ’ αντιθέτου θα αναβαθμιστεί, ενώ ο χώρος θα φυλάσσεται με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος.

Πάντως, τα χρονικά περιθώρια έχουν αρχίσει να στενεύουν επικίνδυνα για τον Δήμο για την κατάθεση του τελικού φακέλου, αν και επικρατεί αισιοδοξία ότι μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη, η υπόθεση θα έχει λάβει αίσιο τέλος. Σε πρώτη φάση η στέγη αστέγων αναμένεται να φιλοξενήσει 5 άτομα, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τουλάχιστον 20.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την οριστική επιλογή του χώρου (σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις) θα ξεκινήσουν οι αναγκαίες εργασίες παρέμβασης από τη Δημοτική Αρχή.

Οι Δομές στις οποίες συμπεριλήφθη ο Δήμος Αγρινίου και άλλοι Δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας, εντάσσονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020» ενώ η δομή αστέγων στο Δήμο Αγρινίου, έχει προϋπολογισμό 631.800 ευρώ.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: