Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Τραγωδία στη Λάρισα: Πτώση μικρού αεροσκάφους - Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες με καταγωγή από την Αμφιλοχία (φωτο & βίντεο)


Στην περιοχή Δένδρα λίγο έξω από την Λάρισα, εντοπίστηκαν γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Αερολέσχης Λάρισας, το οποίο και χάθηκε από το ραντάρ και αναζητούνταν από το βράδυ της Τετάρτης.

Στο σημείο εντοπίστηκαν και οι σοροί των δύο άτυχων επιβατών του αεροσκάφους και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, και οι δύο επιβαίνοντες βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματα του αεροσκάφους.


H επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Αερολέσχης ήταν δύσκολη, καθώς η νύχτα και το μικρό μέγεθος του αεροσκάφους εμπόδιζαν τον εντοπισμό του.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις της αστυνομίας, 10 οχήματα και 23 άνδρες της Πυροσβεστικής, αλλά και ελικόπτερο του Στρατού.

Η επιχείρηση εντοπισμού είχε απλωθεί σε μεγάλη έκταση και σε σημεία όπου υπήρχαν πληροφορίες για την πιθανή πτώση του αεροσκάφους, με κύρια σημεία τις περιοχές Πλατανούλια, και Δένδρα, όπου και τελικά σημειώθηκε το δυστύχημα.

Το υπερελαφρύ αεροσκάφος τύπου TL 20 της Αερολέσχης Λάρισας εντοπίστηκε λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα σε αγροτική περιοχή μεταξύ Δέντρων και Πλατανουλίων

Αμέσως στο σημείο έφτασαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και όλες οι δυνάμεις που συμμετείχαν στις έρευνες για τουλάχιστον 5 ώρες.

Πρώτο μέλημα αποτέλεσε ο απεγκλωβισμός των επιβαινόντων με τους πυροσβέστες να κόβουν τις ζώνες προκειμένου να βγάλουν από το πιλοτήριο τους δύο άτυχους άνδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος εντόπισε ιδιώτης ο οποίος και ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ είχε χτενιστεί από επίγειες και εναέριες δυνάμεις, δεν έγινε εφικτό να εντοπιστεί το αεροσκάφος λόγω της νύχτας που δυσκόλευε τις προσπάθειες.

Γι’ αυτό το λόγο το πεδίο ερευνών είχε ανοίξει σε εύρος και εκτείνονταν από τα Δέντρα και τα Πλατανούλια, όπου είχε δώσει το τελευταίο στίγμα το αεροσκάφος έως και την Τερψιθέα που είναι η έδρα της Αερολέσχης Λάρισας.

Το αεροσκάφος έπρεπε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Τερψιθέας στις 20:30, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της πτήσης, όμως δεν επέστρεψε ποτέ.

Ο ένας από τους νεκρούς ήταν γνωστός επιχειρηματίας της Λάρισας και ο δεύτερος εν ενεργεία πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας. Και οι δυο τους ήταν καλοί φίλοι με καταγωγή από την Αμφιλοχία.

Καθόλη τη διάρκεια των ερευνών, συγγενείς και φίλοι των νεκρών είχαν συγκεντρωθεί στην Αερολέσχη Λάρισας, περιμένοντας με αγωνία νέα.
Δείτε βίντεο από την εναέρια επιχείρηση εντοπισμού του αεροσκάφους:

Δείτε τις φωτογραφίες:

από onlarissa larissanet

Δεν υπάρχουν σχόλια: