Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Χαρτοπόλεμος Παπαναστασίου - Μοσχολιού για το δύσμοιρο Πάρκο Αγρινίου


Παύλος Μοσχολιός: «Παράνομη η ανάθεση της διαχειριστικής μελέτης του Πάρκου»
Γιώργος Παπαναστασίου:«Για το Πάρκο καλό θα ήταν ο κ. Μοσχολιός να σιωπά»

Ως γνωστόν οι Δήμαρχοί μας (πρώην και νυν) αρέσκονται σε πινγκ-πονγκ ανακοινώσεων για διάφορα θέματα της πόλης του Αγρινίου και συνήθως το σερβίς το κάνει ο κυρ Παύλος,ενώ ο κύριος Γιώργος δεν αφήνει το μπαλάκι να πέσει κάτω και το επιστρέφει....

Ενα ακόμα ματς ξεκίνησε και πάλι σήμερα για το δύσμοιρο Πάρκο μας και λογικά αναμένεται συνέχεια των ανακοινώσεων,ενώ το αντικείμενο του πόθου όλων μας παραμένει.... χωράφι!

Π. Μοσχολιός: Παράνομη η ανάθεση της διαχειριστικής μελέτης του Πάρκου!
Την 1-11-2016 είχαμε καταγγείλει την Δημοτική Αρχή Αγρινίου τεκμηριωμένα, ότι η ανάθεση της διαχειριστικής μελέτης του Πάρκου, είχε γίνει σε «ημετέρους» με παράνομο και φωτογραφικό τρόπο.

Ο Δήμαρχος μετά από αυτές τις σοβαρές καταγγελίες αντί να σταματήσει τις παράνομες διαδικασίες και να προχωρήσει σε νόμιμη ανάθεση της μελέτης, συνέχισε, με αποτέλεσμα ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την 78/20-6-2016 πράξη του να κρίνει παράνομη όλη τη διαδικασία ανάθεσης και επομένως και την πληρωμή της αμοιβής των μελετητών.

Η Δημοτική Αρχή στην βιασύνη της να ανταμείψει αυτούς που ακύρωσαν το έργο το 2013, δε δίστασε να αναθέσει με παράνομο και φωτογραφικό τρόπο μελέτη 60.000 ευρώ!

Μια μελέτη που παρουσιάστηκε δημόσια, που δεν έχει να δείξει στην ουσία τίποτα καινούριο (ίσα ίσα που όπου παρεμβαίνει είναι πιο επιβαρυμένη) σε σχέση με την προηγούμενη, που έκανε αδαπάνως η Υπηρεσία, χωρίς κανείς να προβληματισθεί, από θεσμικούς και μη, για τη νομιμότητα της διαδικασίας και που παρ’ όλα αυτά χειροκροτήθηκε απ’ όλους αυτούς που στάθηκαν απέναντι στην κατασκευή του έργου το 2013.

Τώρα πια αποδεικνύεται περίτρανα, ότι το 2013 δεν κινούνταν όλοι από καθαρά οικολογικά κριτήρια.Άλλοι ήθελαν να πλήξουν πολιτικά την τότε Δημοτική Αρχή και άλλοι κινούνταν από καθαρά οικονομικά συμφέροντα.

Όλα αυτά όμως τα πλήρωσαν η πόλη και οι δημότες, αφού ένα μεγάλο έργο υποδομής παραμένει ανεκτέλεστο.

Επειδή όλοι θέλουμε την ανάπλαση του Πάρκου, άλλωστε εμείς το δημοπρατήσαμε το 2013, καλούμε την Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε νόμιμη ανάθεση της μελέτης, ώστε να προλάβει την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα Β.Α.Α., το οποίο αποτελεί ίσως την τελευταία πηγή χρηματοδότησης του έργου.

Γ.Παπαναστασίου:«Για το Πάρκο καλό θα ήταν ο κ. Μοσχολιός να σιωπά»


Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου σχετικά με την ανακοίνωση του κ. Μοσχολιού για την διαχειριστική μελέτη του Πάρκου Αγρινίου δήλωσε σχετικά:

«Θέλω να ενημερώσω ότι η πράξη της Επιτρόπου να μην θεωρήσει και, εν τέλει, να καθυστερήσει περαιτέρω το ένταλμα πληρωμής των μελετητών της Διαχειριστικής μελέτης για την ανάπλαση του Πάρκου, δεν έχει σχέση με την εκτέλεση του έργου. Αφορά μόνο στη διαδικασία πληρωμής και όχι στο χρονοδιάγραμμα της εξέλιξης του έργου. Εξάλλου η πράξη της Επιτρόπου δεν αποτελεί το τελικό στάδιο της όλης διαδικασίας.

Η μελέτη έχει παραληφθεί και έχει αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για γνωμοδότηση. Επομένως κάθε κομπασμός περί «απόφασης παράνομης ανάθεσης» αγγίζει τα όρια του πολιτικού θράσους.Η αλήθεια είναι ότι το Πάρκο θα προχωρήσει. Οι όποιες ενέργειες δεν θα μπορέσουν να φρενάρουν το έργο. Κι αυτό γιατί αποτελεί δέσμευση και απόφαση της Δημοτικής Αρχής.

Στην υπόθεση του Πάρκου Αγρινίου καλό θα ήταν ο κ. Μοσχολιός να σιωπά. Οι Αγρινιώτες γνωρίζουν ότι, από δικές του αστοχίες και δικά του λάθη, η πόλη στερείται τόσα χρόνια το πάρκο της.

Θα πρέπει όλοι να μάθουν ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την υπογραφή της Σύμβασης για τη διαχειριστική μελέτη προβλέπεται από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, είναι νόμιμη και τεχνικά άρτια.

Σε καμία περίπτωση δεν ήταν φωτογραφική αφού προέκυψε ύστερα από πρόσκληση τριών τουλάχιστον υποψηφίων που διέθεταν τα προβλεπόμενα προσόντα. Πρέπει να θυμίσουμε ότι, σε αυτούς που έχουν αδύνατη πολιτική μνήμη, το έργο απεντάχθηκε με ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, τον καταλογισμό ποσού περίπου 300.000 ευρώ αθροιστικά, εκ των οποίων τα 161.000 ευρώ ήδη πληρώθηκαν, αφού βεβαιώθηκαν προηγουμένως από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Η αλήθεια είναι ότι, θα περίμενε κανείς από τον κ. Μοσχολιό, να έκανε έστω κάποια υποτυπώδη βήματα υπευθυνότητας στις ανακοινώσεις του. Μάταια όμως. Και με τη σημερινή του δήλωση παραδίδει, για μία ακόμη φορά, θλιβερά μαθήματα απερίγραπτων ισχυρισμών.Τα προσωρινά εμπόδια δεν είναι ικανά να στερήσουν την ικανοποίηση της παράδοσης του αναγεννημένου πάρκου στους δημότες μας».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

=====================
Αυτά από το "μέτωπο" και τα συμπεράσματα δικά σας!


Εμείς απλά θα ξαναευχηθούμε ό,τι και στις αρχές του Απρίλη που ο κυρ Παύλος είχε ξανασχολιάσει το ίδιο θέμα: ευχόμαστε να προκάνουμε να ξαναδούμε το Πάρκο μας,όπως το γνωρίσαμε και τ' αγαπήσαμε στη νιότη μας κι ας το φτιάξει κι ο παπάς της ενορίας,αν είναι ικανότερος των αρχόντων της πόλης του Αγρινίου!

Διαβάστε ΕΔΩ όλα όσα αφορούν το πολύπαθο Πάρκο Αγρινίου

Διαβάστε κι ΕΔΩ σχετικά με την ταλαιπωρία του Πάρκου Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: