Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Αποκαλυπτικός ο Διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου για τα κτιριακά προβλήματα – «Υπάρχουν κακοτεχνίες»


- Ζητήθηκε αυτοψία από κλιμάκιο της ΔΕΠΑΝΟΜ,αναμένεται έκθεση πραγματογνωμόνων
– Πλημμύρισε το νοσοκομείο από την πρόσφατη κακοκαιρία!


Ποικίλα σχόλια προκάλεσε το δημοσίευμα της «Σ» για τα κομμάτια που
«φεύγουν» (στην είσοδο για τη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας) από το ολοκαίνουριο νοσοκομείο Αγρινίου, με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ την Τετάρτη 19 Ιουλίου. Και όλα αυτά ενώ αύριο συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τα εγκαίνιά του!

Σύμφωνα λοιπόν με τον Διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Δημήτρη Μιχάλη, επικρατεί έντονος προβληματισμός για την κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και φαίνεται να είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο, ότι πρόκειται για κακοτεχνίες. Μάλιστα ο κ. Μιχάλης αποκάλυψε ότι χώροι του νοσοκομείου πλημμύρισαν μετά την πρόσφατη μπόρα, γεγονός που καθιστά την κατάσταση επικίνδυνη.

«Πλημμυρίσαμε σε πολλά σημεία προ ημερών από την κακοκαιρία. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουν παρατηρηθεί πολλές αρρυθμίες και επικρατεί έντονος προβληματισμός. Ζήτησα κλιμάκιο της ΔΕΠΑΝΟΜ να πραγματοποιήσει αυτοψία στο νοσοκομείο.

Σαφώς μιλάμε για κακοτεχνίες και προσπαθούμε να βρούμε άκρη. Ψάχνουμε επίσης να δούμε αν παρέλαβε το κτίριο από τη ΔΕΠΑΝΟΜ η Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας. Αρχικά και σε πρώτη φάση θα προβούμε σε παρεμβάσεις με δικά μας έξοδα ενώ παράλληλα περιμένω την έκθεση πραγματογνωμόνων που έχω ζητήσει» δήλωσε στη «Σ» ο κ. Μιχάλης.

Ο κ. Μιχάλης μάλιστα έκανε και σχετική ανάρτηση για το θέμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook με τίτλο: Απολογισμού μέλλοντος !! συνέχεια. Μάλιστα ανακοίνωσε και την περαιτέρω ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού του ιδρύματος.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στο νοσοκομείο που, αν και προ 4ετιας εγκαινιάστηκε σαν ένα σύγχρονο κτίριο, παρουσιάζει πληγές στο κτιριακό του τμήμα (πρόσφατο δημοσίευμα της Συνείδησης), εμείς, εκτός των ενεργειών για διερεύνηση τυχόν υπευθύνων / συνευθύνων για τα «υλικά», προχωρούμε παράλληλα και στην αναδόμηση των λειτουργιών που έχουμε δρομολογήσει.

Ως εκ τούτου:
2 νέες θέσεις μονίμων γιατρών ΕΣΥ εγκρίθηκαν προς προκήρυξη (1 για την Μονάδα εντατικής Θεραπείας και μία για Ψυχιατρικής που θα μετατραπεί σε Παιδοψυχιατρικής)

1 θέση μονίμων γιατρών ΕΣΥ παθολογίας προκηρύχτηκε (που ήταν ανακοινωμένη στην συνέντευξη ως «προκηρύσσεται εντός των ημερών»)

1 θέση επικουρικού καλύφθηκε προ ημερών (που στην συνέντευξη τύπου την είχαμε αναγγείλει ως «εν αναμονή»)

3 ακόμη νέες αιτήσεις έχουν υποβληθεί για έγκριση επικουρικών

Έτσι παρουσιάζουμε εμείς τα «παραποιημένα δεδομένα».

Νίκος Αγγελόπουλος
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: