Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Δημήτρης Τραπεζιώτης: Κατάργηση συγχώνευσης 9ου & 19ου δημοτικών σχολείων,κατόπιν ενεργειών μας!

Και χλοοτάπητας στο στάδιο της Λεπενούς εάν και εφόσον

"Κατόπιν ενεργειών μας",όπως μας ενημερώνει η δημοτική παράταξη του κυρίου Τραπεζιώτη,ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Παυσανίας ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ δεσμεύτηκε ρητά και κατηγορηματικά για την άμεση ανάκληση της απόφασης για συγχώνευση των 9ου και 19ου Δημ. Σχολείων Αγρινίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Την Πέμπτη 20-07-2017 ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Δημήτρης ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ ανέλαβε την πρωτοβουλία και μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σταύρο ΚΑΜΜΕΝΟ, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Νικόλαο ΜΠΙΣΜΠΙΚΗ και τα μέλη του Συλλόγου, κυρίες Στέλλα ΤΣΑΓΚΡΙΝΟΥ και Ελένη ΠΕΤΣΑΒΑ, μετέβησαν ως Επιτροπή στο Υπουργείο Παιδείας όπου συνάντησαν τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, κ. Παυσανία ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και συζήτησαν μαζί του διεξοδικά το θέμα της συγχώνευσης-κατάργησης του 9ου Δημοτικού Σχολείου με το 19ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου και τα προβλήματα που δημιουργούνται για τους γονείς και τους μαθητές από αυτή την συγχώνευση-κατάργηση.
Αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα, με βάση τα σύγχρονα παιδαγωγικά δεδομένα, συνύπαρξης Δημοτικού Σχολείου-Ειδικού Σχολείου, Νηπιαγωγείου-Ειδικού Νηπιαγωγείου, για να εφαρμόζονται απρόσκοπτα οι θεσμοί της συνεκπαίδευσης και της ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο και επίσης, στην αποφυγή περιθωριοποίησης των παιδιών του 1ου Ειδικού Σχολείου Αγρινίου και στη στήριξη των σχολείων της γειτονιάς.
Ο Γενικός Γραμματέας άκουσε με προσοχή τις σκέψεις της Επιτροπής και κατανόησε πλήρως το πρόβλημα. Έτσι, μετά από μία γόνιμη και παραγωγική συζήτηση, ο Γενικός Γραμματέας κ. Παυσανίας ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ δεσμεύτηκε ρητά και κατηγορηματικά για την άμεση ανάκληση της υπ’ αριθ. 87115/Δ1/2017 Απόφασης των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας, Θρησκευμάτων και Οικονομικών για τη Συγχώνευση-Κατάργηση του 9ου με το 19ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.
Ακολούθως, ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σταύρο Καμμένο επισκέφθηκαν τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ζήτησαν την ικανοποίηση του αιτήματος του Αθλητικού Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου «Άρης Λεπενούς», που υπεβλήθη στο Υπουργείο μέσω του Δήμου Αγρινίου, για την εγκατάσταση χλοοτάπητα στο αθλητικό στάδιο Λεπενούς. Το αίτημα αυτό θα κριθεί και θα αξιολογηθεί το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους και αφού ο Δήμος Αγρινίου συντάξει και υποβάλει έγκαιρα την απαιτούμενη σχετική μελέτη για το έργο αυτό.
Έτσι λύνονται τα προβλήματα. Με συνεχή κινητικότητα, άμεσες και δραστικές παρεμβάσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, και με εύστοχη και με μαχητικό τρόπο διατύπωση των αιτημάτων.
Αυτό πράξαμε για μία ακόμη φορά ως Δημοτική Παράταξη θέλοντας να συμβάλλουμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν το Δήμο μας και τους κατοίκους του.


Γραφείο Τύπου
Της Δημοτικής Παράταξης
«ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ-
ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: