Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Προς αναστολή η απόφαση για τη συγχώνευση του 9ου με το 19ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου


Προς αναστολή οδεύει η απόφαση για τη συγχώνευση του 9ου με το 19ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr . Σχετική εξέλιξη αναμένεται να επισημοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Αν και η απόφαση για τη συγχώνευση των δύο σχολείων ελήφθη από τους αρμοδίους του υπουργείου Παιδείας που θεώρησαν βάσιμη την επιχειρηματολογία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Αιτωλοακαρνανίας, εντούτοις υπό το βάρος των αντιδράσεων αναμένεται να ανατραπεί και γίνεται λόγος για ματαίωση με αναστολή ενός έτους .

Για τη συγχώνευση των δύο σχολείων θυμίζουμε πως σημειώθηκαν αντιδράσεις από τον συλλόγο Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού, τον ΣΥΡΙΖΑ , την Δημοτική παράταξη « Ανατροπή Τώρα», ενώ ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έστειλε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με την οποία ζήτησε την ματαίωση της απόφασης.

Στην επιστολή ανέφερε πως η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου έχουν με αποφάσεις τους εισηγηθεί αρνητικά στη συγχώνευση του Ολοήμερου 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου (7/θ) με δυναμικό 99 μαθητές και του 19ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου (6/θ) με δυναμικό 73 μαθητές, σε νέο σχολείο «Ολοήμερο 19ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου» (12/θ), ζητώντας ταυτόχρονα να γίνει νέος χωροταξικός σχεδιασμός στα όμορα σχολεία.
http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: