Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Αιτ/νία: Έρχονται 5.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί; - Κινητοποίηση σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου...

...για τη ματαίωση τριών πλειστηριασμών επαγγελματικής στέγης

Μπαράζ πλειστηριασμών στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή, καταγγέλλει η Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας της Λαϊκής Ενότητας, κλιμάκιο της οποίας υπενθυμίζουμε, με συλλογικότητες, απέτρεψε την περασμένη εβδομάδα πλειστηριασμό στο Μεσολόγγι.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, για σήμερα στα Δικαστήρια του Αγρινίου έχουν προγραμματιστεί τρεις πλειστηριασμοί επαγγελματικής στέγης και ακολουθούν άλλοι οκτώ την άλλη Τετάρτη 26 Ιούλη. Για το λόγο αυτό διοργανώνουν κινητοποίηση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, με προφανή στόχο την αποτροπή των πλειστηριασμών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ν.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της ΛΑ.Ε.:

«Μετά τον πλειστηριασμό στο Μεσολόγγι, την περασμένη Τετάρτη (12/7), που ματαίωσαν με την αγωνιστική τους παρουσία συλλογικότητες, ενεργοί πολίτες και πολλά μέλη της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, σειρά παίρνει το Αγρίνιο.

Τρεις (3) πλειστηριασμοί επαγγελματικής στέγης συμπολιτών Αγρινιωτών, την προσεχή Τετάρτη στις 19 Ιούλη (σήμερα), στις 15:30’ στα Δικαστήρια Αγρινίου και ακολουθούν άλλοι οκτώ (8) στις 26 Ιούλη 2017!

Οι πλειστηριασμοί δεν είναι αποτέλεσμα κακοπληρωτών πελατών των τραπεζών και του Δημοσίου κι αυτό το γνωρίζουν οι πάντες! Είναι αποτέλεσμα της μνημονιακής λεηλασίας, που έχει κάνει εφιαλτική τη ζωή των Ελλήνων!

Η μόνη ελπίδα για να σωθεί η λαϊκή περιουσία είναι ο συντονισμένος μαζικός αγώνας των πολιτών ενάντια στους πλειστηριασμούς από τις τράπεζες και το Δημόσιο! Ο Αγώνας αυτός δεν αφορά μόνο τους ανήσυχους και δραστήριους πολίτες, μας αφορά όλους! Αν αφήσουμε τη φωτιά των πλειστηριασμών άσβεστη θα κάψει τα πάντα!

Οι συμπολίτες που δοκιμάζονται και κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους ή τα καταστήματά τους οφείλουν σταθερά και δυναμικά να πλαισιώσουν το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς κι όχι μόνο στις ατομικές τους περιπτώσεις!

Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Αιτωλ/νίας καλεί όλες τις συλλογικότητες του νομού, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, την Τετάρτη 19 Ιούλη, στις 15:30’, στα Δικαστήρια Αγρινίου, να ματαιώσουμε τους πλειστηριασμούς που πλήττουν συμπολίτες μας Αγρινιώτες! Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Συμμετέχουμε στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς!»

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Προέδρου του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) και της Ένωσης Καταναλωτών Γιώργου Λεχουρίτη στη «Σ» η μεγάλη γάγγραινα είναι οι επερχόμενοι ηλεκτρονική πλειστηριασμοί, οι οποίοι σε επίπεδο Αιτωλοακαρνανίας δεν αποκλείεται να φτάσουν ακόμα και να ξεπεράσουν τους 5.000. Σε περίπτωση βέβαια που επαληθευτεί η εκτίμηση αυτή, η κοινωνική κατακραυγή αναμένεται ανεξέλεγκτη.

Κάλεσμα στη σημερινή κινητοποίηση απευθύνει και το Σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή». Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «συνεχίζοντας τον αγώνα, καλεί όλους τους πολίτες να συμπαρασταθούν, την Τετάρτη 19-7-2017 και ώρα 3.00 μ.μ. στα Δικαστήρια για την αποτροπή πλειστηριασμών ακίνητης περιουσίας συμπολιτών μας.

Μόνο, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αντιμετωπίσουμε αυτή τη λαίλαπα που βιώνουμε.

Λέμε ΟΧΙ στους ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ και μη ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ.

Λέμε ΟΧΙ στην υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας.

Λέμε ΟΧΙ στην στέρηση των κοινωνικών αγαθών που δικαιούνται όλοι (ρεύμα, νερό, υγεία, εργασία, παιδεία).

Λέμε ΟΧΙ στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό των κινημάτων και του λαού».

Νίκος Αγγελόπουλος
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: