Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο η Εθνική μας - Διέλυσε 12-7 το Μαυροβούνιο και... βλέπει μετάλλιο


Με εμφάνιση παγκόσμιας υπερδύναμης η Εθνική Ελλάδας διέλυσε πριν από λίγο το Μαυροβούνιο με 12-7 και βρίσκεται πλέον στην 4άδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο,ενώ φλερτάρει με το μετάλλιο!

Στον ημιτελικό της Πέμπτης 27/7 θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Ουγγαρία-Ρωσία για το εισιτήριο στον μεγάλο τελικό!

Μια εθνική πόλο βγαλμένη από τα πιο ιδανικά όνειρα. Μια επική εμφάνιση, από τις καλύτερες στην ιστορία της. Μια απολύτως δίκαιη πρόκριση, που φάνηκε... περίπατος κόντρα σε μια υπερδύναμη επειδή οι διεθνείς το έκαναν να δείχνει εύκολο. Η μαγική εικόνα της εθνικής στην 2η περίοδο όπου το σκορ ήταν 5-2 ήταν ουσιαστικά κι αυτή που έδωσε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Η σκληρή και ουσιαστική άμυνα συνεχίστηκε και σε αυτή την περίοδο και δεν έδωσε στο Μαυροβούνιο την ευκαιρία να απειλήσει. Όμως και η επίθεση πήρε φωτιά και έτσι στα μισά του αγώνα το 6-2 έδωσε στους παίκτες του Βλάχου... μαξιλαράκι νίκης και φυσικά ψυχολογία. Πλέον οι παίκτες της εθνικής ομάδας ήταν φανερό ότι αυτό το ματς δεν θα το έχαναν. Συνέχισαν με το πόδι πατημένο στο... γκάζι καθώς και στην 3η περίοδο με όπλο την άμυνα (1 γκολ παθητικό), αλλά και με επίθεση δυνατή (4 γκολ), το πάρτι της πρόκρισης δεν είχε τελειωμό, αλλά παράλληλα στάλθηκε και το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση!

Έκαναν ματσάρα, είχαν μεγάλη δίψα για να παίξουν στα ημιτελικά και τα κατάφεραν. Με τρομερή συγκέντρωση στην άμυνα, με καθαρό μυαλό στην επίθεση, με λύσεις και με πάθος για την επιτυχία. Άλλωστε μιλάμε για μια Παγκόσμια δύναμη του πόλο κι απλά ακόμη μια φορά το απέδειξε και στην πισίνα της Βουδαπέστης.

Μια γενιά που είναι έτοιμη για ακόμη πιο μεγάλα πράγματα και περιμένουμε τα επόμενα αγωνιστικά ραντεβού για να το αποδείξουν και πάλι! Το βράδυ της Πέμπτης ο ημιτελικός στις 21.30 με τον νικητή του Ρωσία-Ουγγαρία.

Tα οκτάλεπτα: 1-0, 5-2, 4-1, 2-4

Μαυροβούνιο: Ν. Λάζοβιτς, Ντράσκο Μπρούλιαν 1, Μ. Μπανίτσεϊτς, Μ. Πέτκοβιτς 1, Ντάρκο Μπρούλιαν 1, Α. Ράντοβιτς 2, Ν Ντράσκοβιτς, Α. Ουκρόπινα, Ν. Ράντοβιτς, Σ. Μίσιτς 1, Ο. Τσούκοβιτς, Ν. Μούρισιτς 1, Μ. Σκεπάνοβιτς.

Ελλάδα: Κ. Φλέγκας, Κ. Γενηδουνιάς 1, Β. Δελακάς, Γ. Δερβίσης 1, Γ. Φουντούλης 4, Μ. Καπότσης, Κ. Ποντικέας, Σ. Αργυρόπουλος - Κανακάκης 1, Κ. Μουρίκης 1, Χ. Κολόμβος 1, Α. Γούνας 2, Α. Βλαχόπουλος 1, Μ. Ζερδεβάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: