Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

«Σαφάρι» ελέγχων από κλιμάκιο του ΙΚΑ στην Αιτωλοακαρνανία


- Πέρασαν από «κόσκινο» επιχειρήσεις της περιοχής
- Δεν έλειψαν οι εντάσεις με καταστηματάρχες 
- Πόσα πρόστιμα έπεσαν

«Σαφάρι» αιφνιδιαστικών ελέγχων διενήργησε στην περιοχή, από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή που μας πέρασε, κλιμάκιο του ΙΚΑ από την Αθήνα.

Το κλιμάκιο κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων ελέγχων που πραγματοποίησε σε επιχειρήσεις, συνοδευόταν από αστυνομικούς της Ασφάλειας, υπό το φόβο πρόκλησης σοβαρών αντιδράσεων από επαγγελματίες, όπως εξάλλου έχουν σημειωθεί σε αρκετές φορές, κυρίως σε νησιά και τουριστικές περιοχές.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Σ» στο στόχαστρο του κλιμακίου των ελεγκτών, βρέθηκε κυρίως η αδήλωτη (ανασφάλιστη) εργασία.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξαν περιπτώσεις που τα μπλοκάκια των ελεγκτών πήραν «φωτιά» καθώς έπεσαν τσουχτερά πρόστιμα, τα οποία μάλιστα ξεπερνούσαν ακόμα και τα 30.000 ευρώ!

Πάντως δεν έλειψαν και οι εντάσεις σε επιχειρήσεις (περιοχή Αγρινίου), καθώς ιδιοκτήτες έκριναν υπερβολικό τον τρόπο που υποβλήθηκαν σε έλεγχο, ενώ θεωρούν ότι οι ελεγκτές δεν έδειξαν την παραμικρή ανοχή. Σε καμία περίπτωση πάντως η κατάσταση δε βγήκε εκτός ελέγχου.

Οι ελεγκτές βρέθηκαν στις περιοχές του Αγρινίου, της Αμφιλοχίας (δύο φορές μάλιστα),στο Θέρμο και σε Πάλαιρο - Μύτικα. Ελέγχθηκαν δηλαδή και καταστήματα εστίασης και αναψυχής που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές.

Συνολικά, έλεγχος έγινε σε 40 επιχειρήσεις με τις ενδείξεις των παραβάσεων να ξεπερνούν τις 20!Δεν αποκλείεται τα… ξαφνικά «ντου» σε επιχειρήσεις να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: