Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Απατεώνες «χτυπούν» όπου βρουν!

Νέα κρούσματα εξαπάτησης ηλικιωμένων στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή

Απατεώνες «χτυπούν» όπου βρουν!Παρουσιάζονται με «μαϊμού» ιδιότητες κρατικών λειτουργών και αποσπούν χρήματα και κοσμήματα – Φαινόμενο – «επιδημία».

Τελικά η περιοχή φαίνεται ότι έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο των απατεώνων οι οποίοι χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα εξαπατούν κυρίως ηλικιωμένα άτομα, είτε με την φυσική τους παρουσία, είτε μέσω τηλεφώνου (από την πρώτη στιγμή είχε γράψει σχετικά η «Σ»), προσποιούμενοι ψεύτικες ιδιότητες.

Στο Αγρίνιο και στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας, τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί δεκάδες περιπτώσεις και εκατοντάδες απόπειρες, ενώ παρά το γεγονός ότι, η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας είχε εξαρθρώσει κύκλωμα Βουλγάρων που εξαπατούσαν ηλικιωμένους μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, προχωρώντας σε συλλήψεις, τα κυκλώματα δεν δείχνουν να πτοούνται, καθώς τα «χτυπήματα» επέστρεψαν.

Αυτή τη φορά την Πέμπτη το μεσημέρι στο Αγρίνιο, ένας άνδρας και μία γυναίκα οι οποίοι επέβαιναν σε όχημα, προσέγγισαν 80χρονη και προσποιούμενοι τους εφοριακούς, κατάφεραν να τις αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ και δύο χρυσά δαχτυλίδια, υποτίθεται για να τακτοποιήσουν εκκρεμότητα συγγενικού της προσώπου. Εν συνεχεία εξαφανίστηκαν, ενώ λίγο αργότερα η ηλικιωμένη συνειδητοποίησε ότι είχε πέσει θύμα απάτης.

Για το λόγο αυτό χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή κυρίως από τα ηλικιωμένα άτομα, ενώ η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενημερωτικές εκδηλώσεις και ημερίδες με στόχο την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, στο πλαίσιο εκστρατείας που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: