Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Πειθαρχική δίωξη στον Ολυμπιακό,που κινδυνεύει με αφαίρεση έξι βαθμών


Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, άσκησε πειθαρχική δίωξη στον Ολυμπιακό για το παιχνίδι με τον Πλατανιά την 1η Απριλίου βάσει του άρθρου 29 περί βίας.

Οπως αναμενόταν, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, άσκησε πειθαρχική δίωξη στον Ολυμπιακό για τα γεγονότα που φέρεται να έλαβαν χώρα στο ημίχρονο του αγώνα με τον Πλατανιά στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" την 1η Απριλίου μεταξύ άλλων και για το άρθρο 29 περί "βίας κατά ομάδας".

Οι Πειραιώτες κινδυνεύουν με αφαίρεση έξι βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα (έχει επικυρωθεί η βαθμολογία για το φετινό), βαρύ πρόστιμο, κεκλεισμένων των θυρών ή διεξαγωγή αγώνων σε ουδέτερη έδρα ενώ το άρθρο 29 κάνει λόγο ακόμα και υποβιβασμό, έστω και αν φαντάζει ακραίο σενάριο. Για την υπόθεση υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις και επίσης δεν υπάρχει υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κάλεσε σε απολογία την "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ μετά τις καταγγελίες μελών της αποστολής του Πλατανιά, που έκαναν λόγο για χειροδικία στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα (0-1 στο ημίχρονο, 2-1 στο φινάλε). Κάποιοι παίκτες είπαν ότι χτυπήθηκαν και ορισμένοι ότι ήταν παρόντες στο περιστατικό και είδαν τι συνέβη. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι όπως οι Μανούσος και Μπανανά που υποστηρίζουν ότι δεν συνέβη τίποτα τέτοιο.

Όπως και να 'χει, η υπόθεση έχει και συνέχεια μετά την δίωξη που ασκήθηκε και μένει να δούμε ποια θα είναι η ποινή για τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα οργανώσει την υπερασπιστική του γραμμή. Για τις ενέργειές του κ. Σιμιτζόγλου είναι ενήμερος και ο εισαγγελέας πρωτοδικών και προϊστάμενος της αθλητικής εισαγγελίας, κ. Βουρλιώτης, καθώς η υπόθεση είναι ανοιχτή και στο ποινικό της κομμάτι.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 29:

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε ότι ο υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε διώξεις:

1.Σε βάρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, νόμιμα εκπροσωπουμένης, για παραβάσεις των άρθρων 1, 2, 3, 5, 13, 14, 29 παρ. 1, 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (αγώνας Ολυμπιακός-Πλατανιάς, πρωτάθλημα Super League, 1/4/2017).

2.Σε βάρος του ποδοσφαιριστή της ομάδας ΠΑΕ ΠΑΟΚ Λεονάρντο Μάτος (αγώνας ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, ημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδας, 27/4/2017), για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 10 παρ.1 περ. γ, και παρ.6 περ. στ. του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

http://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: