Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Αγρίνιο: Πόλη – «φάντασμα»


Τραγική η εικόνα της πόλης παραμονή και ανήμερα του Αγίου Χριστοφόρου – Δεν κυκλοφορούσε άνθρωπος - Κραυγή απελπισίας από τους επαγγελματίες της εστίασης

Απελπιστικές ήταν οι συνθήκες παραμονή και ανήμερα του Αγίου Χριστοφόρου για τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και της αναψυχής στο Αγρίνιο, καθώς στην πόλη δεν υπήρχε στην κυριολεξία άνθρωπος μετατρέποντάς την σε πόλη – «φάντασμα»! «Δεκαετίες είχαμε να δούμε τόσο λίγο κόσμο στα μαγαζιά μας ενώ η πόλη γιόρταζε τον πολιούχο της. Αυτό πρωτίστως οφείλεται στην οικονομική κρίση που καθημερινά βαθαίνει, αλλά επειδή δεν είναι δυνατόν από τη μία μέρα στην άλλη να τελειώσουν τα χρήματα, η κατάσταση αυτή επιδεινώθηκε από την Ιόνια Οδό, που δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής να φεύγουν προς μεγαλύτερα αστικά κέντρα όπως η Πάτρα και τα Ιωάννινα με τις αποστάσεις πλέον να είναι σαφώς κοντινότερες, χωρίς από την άλλη να δίνεται η δυνατότητα να έρχονται επισκέπτες στο Αγρίνιο ελλείψει σύνδεσης της πόλης με τον αυτοκινητόδρομο» ανέφεραν καταστηματάρχες στη «Σ»
Υπήρχαν μάλιστα περιπτώσεις κατά τις οποίες την παραμονή εορτασμού του πολιούχου, ακόμα και μαγαζιά σε κεντρικά σημεία να κλείνουν από τις 9 το βράδυ καθώς δεν κυκλοφορούσε άνθρωπος!
Ο Πρόεδρος των καταστηματαρχών Χρήστος Τσιρώνης σχολίασε πως: «είναι αλήθεια ότι τα Γιάννενα, η Πάτρα και η Ναύπακτος ήρθαν πιο κοντά, αλλά και όσοι έμειναν πίσω δεν είχαν τη δυνατότητα ούτε για ένα ποτό. Υπήρχε πολύς κόσμος που εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι οι αυτοκινητόδρομοι έχουν παραδοθεί και έφυγε, αλλά κάτι αντίστοιχο γίνονταν και παλιότερα. Βασικό είναι ότι πλέον το ποτό έγινε πολυτέλεια, ενώ το κέρασμα εξαλείφθηκε παντελώς».
Ο Χρήστος Τσιρώνης
Ο Πρόεδρος των καταστηματαρχών Χρήστος Τσιρώνης
Ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου Κώστας Ράπτης επεσήμανε πως: «ο φετινός εορτασμός του πολιούχου μας, ήταν για τα καταστήματα αναψυχής ο χειρότερος των τελευταίων δεκαετιών. Δε είναι μόνο η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα από την οποία επηρεάζονται όλα τα επαγγέλματα, όπως και το δικό μας, αλλά την όλη δύσκολη κατάσταση επιβαρύνει και η μη πρόσβαση στο Αγρίνιο μέσω της Ιόνιας Οδού. Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί λύση για την κατάσταση αυτή, γιατί ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Αρνητικό είναι επίσης ότι με τους αυτοκινητόδρομους η πρόσβαση των Αγρινιωτών στην Πάτρα, την Ναύπακτο και τα Γιάννενα γίνεται πιο εύκολη. Όλα αυτά παίζουν αρνητικό ρόλο στην όλη κατάσταση».
Ο Κώστας Ράπτης
Ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου Κώστας Ράπτης
Ο Λάκης Βίκας έγραψε στο facebook: «Εάν αυτή η σημερινή ημέρα και νύχτα ήταν εικόνα πόλης που γιορτάζει τον πολιούχο της λυπάμαι ειλικρινά, γιατί τόσα χρόνια αυτό το χάλι φέτος, πρώτη φορά το βλέπουμε. Άρα το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και πολύ αρρωστημένη η κατάσταση…»
Ο Λάκης Βίκας
Ο Λάκης Βίκας
Ο Χρήστος Σαπλαούρας τόνισε: «ήταν χειρότερα και από πρωινό Κυριακής τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο. Όλες οι αργίες θα «συνδέονται» πλέον με την Ιόνια οδό. Όποτε βρίσκει ευκαιρία ο Αγρινιώτης θα φεύγει, είτε προς Γιάννενα είτε προς Πάτρα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο».
Ο Χρήστος Σαπλαούρας
Ο Χρήστος Σαπλαούρας
Συμπέρασμα; Και μη χειρότερα… με το Αγρίνιο να απομονώνεται ολοένα και περισσότερο και την κατάσταση να γίνεται δραματική.
Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: