Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Νεκρώνει η χώρα την Τετάρτη από την 24ωρη γενική απεργία


Εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέες και νέους όλης της χώρας καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Μαΐου .

Συλλαλητήρια διοργανώνονται σε Αθήνα, Πάτρα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Η ΓΣΕΕ διαμηνύει πως «ο κόσμος της μισθωτής εργασίας μαζί με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία θα συνεχίσει τον αγώνα ώστε να μπει οριστικό τέλος στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές».

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν στις 17 και στις 18 Μαΐου.

Στην απεργία της 17ης Μαΐου θα συμμετάσχουν επίσης οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, που διαμαρτύρονται κατά του «συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια».

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.

Ακινητοποιημένα θα είναι την Τετάρτη τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως «η κυβέρνηση μετά το 3ο μνημόνιο, ετοιμάζεται να ψηφίσει και να εφαρμόσει και το 4ο χωρίς να ενδιαφέρεται για τις ολέθριες συνέπειες που θα προκαλέσει σε όλους τους τομείς της ελληνικής κοινωνίας».

Επιπλέον, την πραγματοποίηση 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 της Τρίτης 16 Μαΐου και λήξη στις 24.00 της Τετάρτης 16 Μαΐου, έχει αποφασίσει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, προειδοποιώντας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της.

Με τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. της Τετάρτης θα συμμετάσχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της γενικής 24ωρης απεργίας μαζί με τη ΓΣΕΕ.

Στην απεργία της Τετάρτης συμμετέχει και η ΟΤΟΕ, σημειώνοντας πως οι εργαζόμενοι στις τράπεζες «αντιλήφθηκαν πρώτοι και κατήγγειλαν την παράδοση της οικονομίας της χώρας στους ξένους γιατί βίωσαν τον αφελληνισμό των τραπεζών στο επίπεδο των μετόχων, της σύνθεσης των Διοικητικών Συμβουλίων και του ελέγχου των αποφάσεων και των στρατηγικών επιλογών, που όπως όλα δείχνουν δεν θα υπηρετήσουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας σε όφελος της ελληνικής κοινωνίας, αλλά τα συμφέροντα των νέων μετόχων».

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή τους στον νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: