Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Ιερόσυλοι έκλεψαν τον Σταυρό από το Μνημείο των Πεσόντων πατριωτών στα Καλύβια (φωτο)


Θλίψη και οργή προκαλεί η νέα προκλητική ενέργεια από ασυνείδητους δράστες οι οποίοι πριν 2-3 ημέρες έκλεψαν το μεταλλικό Σταυρό και βεβήλωσαν για μια ακόμη φορά το Μνημείο των εκτελεσθέντων πατριωτών στα Καλύβια Αγρινίου!

Ο Σταυρός ήταν τοποθετημένος σε κοντινό σημείο από το κυρίως Μνημείο, αφού εκεί υπήρχε ο αρχικός τάφος για τους 59 εκτελεσθέντες πατριώτες από τα γερμανικά στρατεύματα τον Ιούλιο του 1944.

Οι άγνωστοι δράστες έσπασαν το τσιμέντο και τα μάρμαρα από τον τάφο και αφαίρεσαν από τη βάση του το μεταλλικό Σταυρό, για να πωληθεί πιθανά… με το κιλό, σε μάντρες για παλιοσίδερα…

Είναι η δεύτερη φορά που βεβηλώνεται από ιερόσυλους το συγκεκριμένο Μνημείο, μιας και σε προηγούμενο συμβάν τον Ιούλιο του 2014, είχε κλαπεί ο μπρούτζινος βωμός που ήταν τοποθετημένος σε ειδικό βάθρο, παραμονές του ετήσιου μνημοσύνου που πραγματοποιείται στο Μνημείο.

Δυστυχώς ο βωμός δεν βρέθηκε ποτέ, παρά τις σχετικές έρευνες, όμως ούτε και μερίμνησε κανείς από τότε για να τοποθετηθεί καινούργιος στη θέση του.

http://www.kalyvia.gr/

Διαβάστε σχετικά:
Βέβηλοι, έκλεψαν τον βωμό από το Μνημείο των Πεσόντων πατριωτών στα Καλύβια το Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: