Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Ροδοδάφνη Αιγίου:Παίρνουν τα "όπλα" οι κάτοικοι για την έξαρση της εγκληματικότητας!


Αλυτο εμφανίζεται πλέον το πρόβλημα των κατοίκων της Αiγιάλειας και ιδιαίτερα της Ροδοδάφνης της περιοχής Αιγίου που τα τελευταία χρόνια στην κυριολεξία τρομοκρατούν και κατακλέβουν οι περιοικούντες Ρομά….

Για μια ακόμη φορά μαζεύτηκαν στο πρώην Δημαρχείο Συμπολιτείας την Κυριακή για να συζητήσουν και να εκφράσουν πάλι την αγανάκτησή τους για το συνεχιζόμενο πρόβλημα που πέρα από υλικές ζημιές στα σπίτια και στις περιουσίες τους , έχει δημιουργήσει ένα μόνιμο φόβο με αποτέλεσμα να διπλοκλειδώνονται στα σπίτια τους και να σκέπτονται ότι στην ανάγκη θα αυτοδικήσουν εφ όσον η πολιτεία και η αστυνομία δεν μπορεί να τους προστατεύσει..

Η μείωση του προσωπικού κυρίως της αστυνομίας που δεν είναι επαρκής τους ανάγκασε να προσλάβουν και σεκιούριτι επί 24ωρου βάσεως. Ούτε αυτό όμως ήταν αρκετό και οι θρασύτατες κλοπές συνεχίσθηκαν.

Αυτή τη φορά όμως υπήρξαν προτάσεις με σκοπό να τονισθεί το πρόβλημα ξανά προς την πολιτεία, και να γίνουν ορισμένες κινήσεις που θα οργανώσουν τους πολίτες να αντιμετωπίσουν πλέον οι ίδιοι αυτό που συμβαίνει και έχει κάνει κόλαση τη ζωή τους.
  • Πορεία διαμαρτυρίας και επιδίωξη συνάντησης με τους επικεφαλής των Ρομά
  • Δημιουργία Σωματείου με νομικό πρόσωπο ΝΠΙΔ για κάλυψη των μηνύσεων ωστε να δειχθεί το μέγεθος τους προβλήματος
  • Αίτηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Πατρών για την δημιουργία ΟΠΚΕ Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος.
  • Ελεγχος των εμπόρων που μπορεί να δέχονται τα κλοπιμαία όπως (χαλκό,σίδερα, κα)
  • Ερευνα για ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης των κλοπιμαίων.
Από τους διοργανωτές της συνάντησης εγινε επίσης γνωστό ότι οι συμπολίτες που έχουν πρόβλημα πρέπει να καλούν πλέον το ..100 κι  όχι τα παλιά νούμερα της αστυνομίας.
http://www.pelop.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: