Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Κατάγματα και γρίπη «φούλαραν» το Νοσοκομείο Αγρινίου


Προβλήματα υγείας έφερε ο χιονιάς στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή, σε βαθμό που πρέπει να μας προβληματίσει όλους και να μας βάλει στην διαδικασία προστασίας της υγείας μας και της σωματικής μας ακεραιότητας.

Με τα πρώτα χιόνια που έπεσαν στον Δήμο Αγρινίου τα ορθοπεδικά περιστατικά στο νοσοκομείο Αγρινίου αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Δημήτρη Μιχάλη, τις πρώτες ημέρες των χιονοπτώσεων τα περιστατικά που υποδέχονταν το νοσοκομείο ήταν μεταξύ 10 και 15 ημερησίως, τα οποία αφορούσαν στραμπουλήγματα ή ελαφρά κατάγματα. Ο αριθμός αυτός δείχνει την επικινδυνότητα της κατάστασης και των προβλημάτων που έφερε ο παγετός και ο χιονιάς.

Οι πρωτόγνωρες για την περιοχή καιρικές συνθήκες, μετά τον τριπλασιασμό σχεδόν των καταγμάτων «οδήγησε» τους Αγρινιώτες στην γρίπη. Ωστόσο, τα συμπτώματα της γρίπης που έχουν παρουσιαστεί στο νοσοκομείο Αγρινίου, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μιχάλη, είναι ιογενή, εποχικά και όχι σοβαρά.

Παρά όμως αυτό το θετικό στοιχείο, ο αριθμός των περιστατικών της γρίπης που υποδέχθηκε και συνεχίζει να υποδέχεται το νοσοκομείο είναι μεγάλος κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σε γιατρούς και πολίτες. Οι γιατροί κάνουν μεγάλες προσπάθειες να ανταποκριθούν στον μέγιστο βαθμό, ενώ οι πολίτες πρέπει να προσέχουν την υγεία τους και να λειτουργούν και προληπτικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Διοικητή του νοσοκομείου, τις τελευταίες 10 ημέρες από τα 60 περιστατικά που «υποδέχεται» καθημερινά η παθολογική κλινική του ιδρύματος, τα 40 με 50 αφορούν ιογενείς περιπτώσεις γρίπης, που σημαίνει πως πρόκειται για συνηθισμένα περιστατικά εποχικής γρίπης που σε καμία περίπτωση δεν εμπνέουν ανησυχία.

Ωστόσο, ο φόρτος εργασίας του προσωπικού του νοσοκομείου είναι μεγάλος, λόγω της ροής των ασθενών, και για το λόγο αυτό χρησιμοποιούνται και κρεβάτια άλλων κλινικών του νοσοκομείου.
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: