Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Προβλήματα στο Λαμπίρι καταγγέλλουν οι κάτοικοι


«Μερικά σημεία με πάγο δυσκολεύουν απίστευτα την μετακίνησή μας – Μας κοροϊδεύουν όλοι μπροστά στα μάτια μας όταν ζητάμε βοήθεια » τονίζουν και καταγγέλλουν στο agrinioreport.com κάτοικοι της περιοχής αλλά και διερχόμενοι οδηγοί.

Πολλά τα προβλήματα με τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα, σε πολλά σημεία της Αιτωλοακαρνανίας όμως έχουμε το προνόμιο να συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε προβλήματα χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει κανένας πραγματικός και λογικός λόγος.

Οι κάτοικοι στο Λαμπίρι έχουν πλέον εξαντλήσει την υπομονή τους και επικοινωνώντας με το agrinioreport.com δήλωσαν πως και η κοροϊδία έχει τα όριά της καταγγέλλοντας όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες μετά το πέρας της κακοκαιρίας.

Όπως μας είπαν ο δρόμος προς Καρπενήσι από το Αγρίνιο, είναι ένας δρόμος πολύπαθος σε πολλά σημεία και κυρίως στο κομμάτι του Νομού Αιτ/νίας. Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι που δεν το έχουμε και οι ίδιοι διαπιστώσει πολλές φορές διασχίζοντας αυτή τη διαδρομή και έχουμε κάνει πολλά ρεπορτάζ για όλα αυτά τα προβλήματα κατά την χειμερινή περίοδο.

Στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με τους κατοίκους και μετά το πέρας τον δύσκολων ημερών από την επέλαση του χιονιά και ενώ οι καιρικές συνθήκες καλυτέρευσαν, τα προβλήματα δεν έπαψαν να υπάρχουν και οι αρμόδιες αρχές. . . να μην ενδιαφέρονται.

«Ζητήσαμε πολλές φορές να έρθει αλατιέρα να ρίξει λίγο αλάτι για τον πάγο που έχουμε σε μερικά σημεία και που είναι πολύ επικίνδυνα για τα οχήματα που θέλουν να διασχίσουν τον δρόμο προς και από το Αγρίνιο ή το Καρπενήσι αντίστοιχα. Να μας καθαρίσουν τα βράχια που πέφτουν στο οδόστρωμα. Μιλάμε για 3 διαστήματα 200-300 μέτρων σε τροφές, που με λίγο αλάτι “η με ένα καθάρισμα θα λυνόταν το πρόβλημα» μας επισημαίνουν εκνευρισμένοι οι κάτοικοι.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι λίγο πριν το χωριό Λαμπίρι σε κάποιες στροφές, 3 χιλιόμετρα μετά το Λαμπίρι στην θέση Μαραβίτσα και στα Αραποκέφαλα. Επικοινωνήσαμε με τους υπεύθυνους στην Περιφέρεια, ζητήσαμε πολλές φορές με κάθε τρόπο να μας ρίξουν λίγο αλάτι τις προηγούμενες ημέρες ώστε να μην γλιστρούν τα οχήματα σε αυτά τα σημεία και το αποτέλεσμα ήταν την Κυριακή να δούμε να περνά η αλατιέρα από την περιοχή μας χωρίς το απαραίτητο εξάρτημα στο πίσω μέρος για να έχει αλάτι και πολύ γρήγορα να επιστρέφει και να φεύγει. Δεν καταλάβαμε καν γιατί αυτή η άσκοπη διαδρομή. Για να καταγραφεί ότι πέρασε από τα σημεία; Και τι που πέρασε; Δεν έριξε ούτε γραμμάριο αλάτι πουθενά. Τσάμπα και το καύσιμο και δουλειά δεν έγινε. Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας. Αν όμως γίνει κανένα κακό τότε να δούμε ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες του.»

Μάλιστα οι κάτοικοι κατά την επικοινωνία μας, μας ανέφεραν και ένα περιστατικό που συνέβη την Κυριακή που μας πέρασε και ήταν αυτόπτες μάρτυρες.

Μια διερχόμενη οδηγός, προσπάθησε να διασχίσει ένα από σημεία με τον πάγο δεν τα κατάφερε και προσπάθησε να γυρίσει το αυτοκίνητο για να επιστρέψει. Πάλι λόγο του πάγου δεν κατάφερε να γυρίσει το όχημα και κάποιος από τους υπόλοιπους οδηγούς που σταματούσαν στο σημείο γιατί δεν μπορούσαν να προχωρήσουν, προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει την οδηγό. Ο άνθρωπος γύρισε το όχημα, το ακινητοποίησε με δυσκολία μάλιστα και έβαλε και χειρόφρενο. Το αυτοκίνητο δευτερόλεπτα μετά άρχισε να κυλά και χτύπησε την ιδιοκτήτρια ευτυχώς ελαφρά που ήταν λίγο πιο μπροστά. Άμεση η αντίδραση των παρόντων και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Όλα αυτά λοιπόν για λίγο αλάτι που δεν έφτασε όταν ζητήθηκε παρ όλη την επάρκεια που έχουμε ως Νομός, για μια αλατιέρα που μάλλον, όπως μας είπαν οι κάτοικοι που την είδαν να περνά, εκτελούσε χρέη κούρσας και με τους κατοίκους αλλά και τους διερχόμενους οδηγούς να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή σε έναν δρόμο που χρησιμοποιείται κατά κόρον και που όταν καθαρίζεται χωρά μόνο ένα όχημα να περάσει ολόκληρο και το άλλο μισό. Πρέπει να έχει πολύ ταλέντο να το γυρίσει στις δύο ρόδες ο ένας οδηγός.

Κλείνοντας αυτό που μας δυσκόλεψε στο συγκεκριμένο θέμα πιστέψτε μας ήταν ο τίτλος …….. γιατί έχουμε την καταγγελία των κατοίκων και την επικοινωνία τους μαζί μας.

Αλλιώς η επιλογή μας θα ήταν ……… «Αιτωλοακαρνανία 2017 π.Χ (προ Χριστού) !!!!

Κάποια στιγμή …… θα περάσουμε και στο «μετά Χριστόν» …… μέχρι τότε …….. υπομονή

και τα συμπεράσματα δικά σας !!!
http://agrinioreport.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: