Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ισχυρές χιονοπτώσεις πλήττουν την Ευρυτανία - Φωτο από το Καρπενήσι και από χωριά των Αγράφων

Προβλήματα στους οδικούς άξονες από το χιόνι που έχει ξεπεράσει τους 50 πόντους

Ισχυρές χιονοπτώσεις πλήττουν από χθες το βράδυ την Ευρυτανία, δημιουργώντας προβλήματα στους οδικούς άξονες.Ήδη μέσα στην πόλη του Καρπενησίου το χιόνι ξεπερνά
τους 50 πόντους ενώ στην Δυτική Ευρυτανία και τα χωριά του Ασπροπόταμου έχει ξεπεράσει και το 1 μέτρο. 

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας και των δήμων έχουν βγει στους δρόμους όμως λόγω της χιονοθύελλας τα οδόστρωμα μέσα λίγα λεπτά ξαναγεμίζει χιόνι.

Σε επικοινωνία του "VP" μας τόσο με τον δήμαρχο Καρπενησίου κ.Σουλιώτη,τον Αντιδήμαρχο Αγράφων κ.Τσιάμη όσο και με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ.Τασιό ,όλοι τους αναφέρουν ότι γίνονται τεράστιες προσπάθειες για να κρατηθεί το οδικό δίκτυο ανοιχτό ενώ συνιστούν στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες ,οι οδηγοί να χρησιμοποιούν απαραιτήτως τις αντιολισθητικές αλυσίδες και όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του παγετού.

Παραμένουν κλειστά τα σχολεία

Καρπενήσι:Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καρπενησίου και την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017. Οι Παιδικοί Σταθμοί θα ανοίξουν στις 8.

Aγραφα:Ανακοινώνεται πως με απόφαση του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγράφων, καθώς και ο Παιδικός Σταθμός θα παραμείνουν κλειστά και αύριο 12 Ιανουαρίου 2017, διότι υπάρχουν προβλήματα αποχιονισμού σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Αγράφων.

Η ανακοίνωση της ΠΕ Ευρυτανίας

Από τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει ισχυρή χιονόπτωση σε όλο το Νομό. Τα φαινόμενα είναι πολύ έντονα. Η Π.Ε. Ευρυτανίας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατήσει το Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο προσβάσιμο, με υποχρεωτική την χρήση αλυσίδων στα οχήματα σε όλους τους δρόμους. Από το πρωί επιχειρούν 15 μηχανήματα της Π.Ε. και 20 ιδιωτικά σε όλα τα μήκη και πλάτη του Νομού Ευρυτανίας.

Δείτε εδώ φωτογραφίες απο τα χιονισμένα χωριά των Αγράφων

Κι εδώ εντυπωσιακές εικόνες απο το χιονισμένο Καρπενήσι

από το http://www.vimapoliti.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: