Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Οι ζωές χάνονται, οι παρεμβάσεις αναζητούνται…


Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τον άδικο χαμό του 26χρονου Έλντι Σεχού στο σημείο καρμανιόλα στο ύψος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου - Καθημερινά τα τροχαία ατυχήματα – Φορείς και Πολιτεία σφυρίζουν αδιάφορα!

Ήταν 17 Οκτωβρίου του 2015, λίγο πριν τις 8 το απόγευμα, όταν μπροστά από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, στο σημείο καρμανιόλα, το νήμα κόβεται απότομα για τον 26χρονο τότε Αλβανό υπήκοο Έλντι Σεχού, ο οποίος οδηγούσε δίκυκλη μοτοσυκλέτα.
Η βόλτα με τη μηχανή του φίλου του, έμελλε να είναι και η τελευταία για τον άτυχο νέο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από σφοδρή σύγκρουση με Ι.Χ αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 68χρονος.
fasfasf
                                                               Ο άτυχος Έλντι Σεχού
Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 8 το απόγευμα, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ηλικιωμένος με κατεύθυνση το Αγρίνιο, έστριψε αριστερά στην εθνική, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με τη δίκυκλη μοτοσυκλέτα που κινούνταν προς Μεσολόγγι. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, με συνέπεια ο άτυχος 26χρονος να εκσφενδονιστεί αρκετά μέτρα. Ο θάνατός του ήταν σχεδόν ακαριαίος.
Το δράμα της συζύγου του – Πριν λίγους μήνες είχαν αποκτήσει κοριτσάκι!
Ο 26χρονός ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο Αγρίνιο. Είχε έρθει στη χώρα μας από την Αλβανία σε πολύ μικρή ηλικία για μια καλύτερη ζωή και εργάζονταν σε πρατήριο υγρών καυσίμων της πόλης. 
Το μεσημέρι του μοιραίου Σαββάτου της 17ης Οκτωβρίου είχε βρεθεί με φίλο του και κατευθυνόταν στο Μεσολόγγι με τη μηχανή. Λίγη ώρα αργότερα κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί. Η μοίρα επιφύλαξε το χειρότερο παιχνίδι στον 26χρονο και στην Αγρινιώτισσα σύζυγό του. Πριν από 8 μήνες είχαν αποκτήσει ένα κοριτσάκι το οποίο θα βάφτιζαν σε λίγο καιρό. Μάλιστα το ίδιο θα έπραττε και ο άτυχος νέος.
Την ερχόμενη Κυριακή θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο από συγγενείς και φίλους, οι οποίοι θα σκέφτονται τις στιγμές που πέρασαν μαζί του και όλα τα ευχάριστα που έζησαν.
%ce%b1%ce%bb%ce%b2%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%831
                                          Φωτογραφία από τον τόπο της τραγωδίας!
Από τότε και παρόλο το αίμα που έχει χυθεί στην άσφαλτο και ιδιαίτερα στο σημείο καρμανιόλα δεν έχει γίνει απολύτως. Τα τροχαία ατυχήματα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, ενώ από την πλευρά τους οι τοπικοί φορείς αλλά και η πολιτεία συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα, την ώρα που χάνονται ανθρώπινες ζωές. 
Μάλιστα λίγους μήνες αργότερα, στην 26 Φεβρουαρίου του 2016, 20χρονος φοιτητής στην προσπάθειά του να περάσει το δρόμο παρασύρεται από αυτοκίνητο και τραυματίζεται σοβαρά. 17 ημέρες αργότερα, μετά από σκληρή μάχη, λυγίζει και τελικά χάνει τη μάχη με τη ζωή του, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. Πόσοι άραγε θα πρέπει να χαθούν ακόμα για να γίνουν επιτέλους οι απαιτούμενες και αναγκαίες παρεμβάσεις το σημείο;
Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: