Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Δυνατή βροχή και μανιασμένος αέρας στη Δυτική Ελλάδα - Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στη γέφυρα Μιντιλογλίου - Ανεμοστρόβιλος ξήλωσε σκεπές σε χωριά του Θέρμου (βίντεο)


Έχει "σπάσει" το τηλεφωνικό κέντρο του "100", από πολίτες που καλούν ζητώντας την επέμβαση των αρχών για την απόφραξη φρεατιών, υπό τον φόβο πλημμυρών.

Απροσπέλαστοι την ίδια ώρα είναι πολλοί δρόμοι στο κέντρο και στην ευρύτερη περιφέρεια της Πάτρας, καθώς ο όγκος βροχής που πέφτει την τελευταία ώρα, είχε ως αποτέλεσμα την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της παραλιακής οδού Ακτής Δυμαίων

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, στην γέφυρα του Μιντιλογλίου, βρίσκονται εγκλωβισμένα Ι.Χ, καθώς το σημείο έχει μετατραπεί σε λίμνη, ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος για τους επιβάτες τους.

Επίσης, αντικείμενο, από τον έντονο άνεμο, έφυγε από τη θέση του και έπεσε πάνω σε όχημα στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Φιλοποίμενος στο κέντρο της Πάτρας.  

Επίσης στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου στη διασταύρωση του Λάππα, δέντρο έπεσε λόγω των ισχυρών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης. Προβλήματα υπάρχουν και στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου με πτώσεις χωμάτων. Τόσο ο Δήμος Πατρέων όσο και η Περιφέρεια βρίσκονται σε επιφυλακή.

Στο μεταξύ, λόγω της κακοκαιρίας έπεσε ένα δέντρο στο Μεσολόγγι, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία, στο ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων, έξω από την πόλη. Η Πυροσβεστική επενέβη άμεσα και απομακρύνθηκε το δέντρο με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να αποκατασταθεί πριν λίγα λεπτά.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Χωρίς ρεύμα περιοχές της Ηλείας από την κακοκαιρία - Πλημμύρισαν δρόμοι και έπεσαν δέντρα

Ισχυρές βροχοπτώσεις καταγράφονται μετά τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής σε διάφορες περιοχές της Ηλείας.


Σύμφωνα με το patrisnews, κεντρικοί δρόμοι στον Πύργο έχουν πλημμυρίσει ενώ υπάρχουν και πολλές πτώσεις δέντρων.

Καταγράφονται πλημμύρες και στην περιοχή της Βουπρασίας, πτώσεις δέντρων στον κάμπο της Ηλείας, ενώ υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ηλείας.  Δεκάδες είναι οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική, μέχρι αυτήν την ώρα...

Πηγή: PatrisNews

Δεκάδες πτώσεις δέντρων στο Αγρίνιο και τις γύρω περιοχές – Ανεμοστρόβιλος ξήλωσε σκεπές σε χωριά του Θέρμου

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν προκύψει στον δήμο Αγρινίου τις τελευταίες δύο ώρες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου έχει μέχρι τώρα κληθεί να συνδράμει σε τουλάχιστον 30 περιπτώσεις, οι 25 από τις οποίες αφορρούν σε πτώσεις δέντρων και οι υπόλοιπες σε εγκλεισμούς σε ανελκυστήρες. 

Πολλά από τα δέντρα , λόγω των έντονων ανέμων,έπεσαν σε καλώδια της ΔΕΗ, γεγονός που προκάλεσε σειρά διακοπών ρεύματος σε πολλές περιοχές. Η ΔΕΗ πρέπει δεν να προβεί σε αναγκαστική διακοπή σε ορισμένα σημεία, προκειμένου να δέντρα να απομακρυνθούν από τους πυροσβέστες.

Τέτοιες περιπτώσεις σημειώθηκαν στην πόλη του Αγρινίου αλλά και σε χωριά όπως στη Γουριώτισσα, Σπολάιτα, Αγγελόκαστρο, Πλάτανο, Βαρειά Θέρμου, Κεράσοβο κ.α. Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε για αρκετή ώρα σε κεντρικά σημεία του Αγρινίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη πιο δύσκολα είναι τα πράγματα στα ορεινά του δήμου Θέρμου. Ανεμοστρόβιλος πριν από λίγη ώρα ξερίζωσε δέντρα και απομάκρυνε σκεπές.

http://www.agriniopress.gr/

"Βουλιάζει" η Κέρκυρα από την νεροποντή

Πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμοι οι οποίοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους από λάσπη και όμβρια ύδατα, άφησε στο πέρασμά της η ξαφνική κακοκαιρία που έπληξε το νησί της Κέρκυρας, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ένας οδηγός στα Μωραΐτικα, στη νότια Κέρκυρα, χρειάστηκε τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας, για να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητό του, το οποίο παρασύρθηκε από τα νερά της βροχής.

Παράλληλα, άνδρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν και έναν ηλικιωμένο από το πλημμυρισμένο σπίτι του. Τα ακραία φαινόμενα, μέχρι αυτή την ώρα, ήταν πιο έντονα στη νότια Κέρκυρα, καθώς πλημμύρισαν σπίτια στη Μεσογγή και στα Μωραΐτικα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία Κέρκυρας, έγινε άντληση υδάτων από πέντε μονοκατοικίες, καθώς και κοπή πολλών σπασμένων κλαδιών. Η κακοκαιρία δεν επηρέασε τον απόπλου των πλοίων της γραμμής και τα δρομολόγια μέχρι αυτή την ώρα διεξάγονται κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: