Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Παναιτωλικός και εκπαίδευση πάντα ΜΑΖΙ!


Παναιτωλικός και κοινωνία, Παναιτωλικός και νεολαία, Παναιτωλικός και Εκπαίδευση, είναι έννοιες συνυφασμένες.

Από το 1926, όταν εξέχουσες προσωπικότητες της κοινωνίας του Αγρινίου, της εκπαίδευσης και του αθλητισμού, ίδρυσαν τον ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ και με τη δράση τους οι ίδιοι και οι συνεχιστές του έργου τους, τόνισαν έμπρακτα αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.


Η προσφορά του Παναιτωλικού στον αθλητισμό, την εκπαίδευση (λειτουργία Νυχτερινών Σχολών), στον πολιτισμό, αυτά τα 90 χρόνια, μας κάνει υπερήφανους και μας δημιουργεί ευθύνες για την αδιάλειπτη συνέχιση του έργου στο παρόν και στο μέλλον.

Την τελευταία δεκαετία η δράση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ στους τομείς αυτούς είναι έντονη. Με στόχο τη διαρκή επικοινωνία και επαφή με τους μαθητές και τη νεολαία, την ενίσχυση της αμφίδρομης σχέσης που έχει αναπτυχθεί, την εμπέδωση των αρχών και αξιών του Συλλόγου μας, των ιδανικών του αθλητισμού, την ανταλλαγή απόψεων για προβλήματα που μαστίζουν το ποδόσφαιρο και την κοινωνία (βία, ρατσισμός κ.α.), το Σχολικό περιβάλλον (bullying, ξενοφοβία κ.α.).

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, τα στελέχη της, το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές μας, έχουν συμμετάσχει σε εκατοντάδες δράσεις και με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση διαπιστώνουν τα αποτελέσματά τους. Η ανταπόκριση της νεολαίας είναι τέτοια που μας ωθεί να κάνουμε ακόμα περισσότερα!

Και την τρέχουσα περίοδο (2016-2017) ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ετοιμάζει σχετικές δράσεις:

1. Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καταρτίζεται πρόγραμμα επισκέψεων στα Σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας. Μεταξύ αυτών Σχολεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένα σημεία του νομού, προκειμένου οι μαθητές τους να έρθουν σε επαφή με την ομάδα. Με την ευκαιρία των επισκέψεων θα διοργανωθούν στα Σχολεία εκδηλώσεις με θέματα πρόληψης της Βίας και του Ρατσισμού, όπου οι ποδοσφαιριστές μας θα τοποθετηθούν, θα καταθέσουν τις εμπειρίες τους και θα συζητήσουν με τους μαθητές.

2. Καθιερώνεται ως Κερκίδα των Σχολείων η Θύρα 3, με τη διάθεση δωρεάν εισιτηρίων σε 300 – 500 μαθητές ανά αγώνα, στους οποίους θα προσφέρονται δώρα γηπέδου (σημαιάκια και άλλα).

3. Θα διατεθούν και φέτος δωρεάν οι εγκαταστάσεις μας, τόσο στο προπονητικό κέντρο Emileon, όσο και στο γήπεδο Παναιτωλικού, για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών εκδρομών των Σχολείων του νομού.

4. Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης, θα διοργανωθεί την άνοιξη η εκδήλωση που σημείωσε τεράστια επιτυχία τα δύο προηγούμενα χρόνια και καθιερώνεται πλέον ως θεσμός: Η μεγάλη γιορτή που φιλοξενείται στο γήπεδο Παναιτωλικού και δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα Σχολεία να την παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν. Χιλιάδες μαθητές θα βρεθούν ξανά εκεί να απολαύσουν τον αθλητισμό, να συμμετάσχουν στη γιορτή και να ενώσουν τις φωνές τους στέλνοντας και φέτος ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. (Η εκδήλωση του 2015 ήταν αφιερωμένη κατά της Βίας, του Ρατσισμού, της Ξενοφοβίας, του Bullying. Η εκδήλωση του 2015 ήταν αφιερωμένη στο προσφυγικό).

5. Με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης θα εξετάσουμε την διοργάνωση και άλλων δράσεων από κοινού, ενώ θα επαναφέρουμε και παλιότερη πρότασή μας για Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Αιτωλοακαρνανίας, με την αρωγή της ΕΠΣΑ.

6. Συμβολικά η πρώτη φετινή επίσκεψη της ομάδας μας σε Σχολείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα γίνει στο 4ο Δημοτικό Αγρινίου, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, ώρα 10.00. Στο κτίριο του οποίου φιλοξενούνταν δραστηριότητες (εξετάσεις, τελετές κ.α.) τωνΝυχτερινών Σχολών του Παναιτωλικού.

Οι μαθητές θα ενημερωθούν για το Φιλεκπαιδευτικό έργο και γενικότερα για την ιστορία του Συλλόγου μας, ενώ θα προσφερθούν και δώρα. Η πρώτη επίσκεψη σε Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνει αύριο Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016, στο Γυμνάσιο Καινούριου, ώρα 12.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: