Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Φωτορεπορτάζ στα Καλύβια μετρώντας τις ¨πληγές¨ της επόμενης μέρας από την κακοκαιρία


Πολλές και σημαντικές ζημιές σε αποθήκες, ποιμνιοστάσια, αυλές και μπαλκόνια σπιτιών, καθώς και πολλά σπασμένα δέντρα και κλαδιά σε περιοχές του κάμπου, άφησε πίσω της η χθεσινή κακοκαιρία και οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που έπληξαν τα Καλύβια και τους οικισμούς Πλατάνου και Αγ. Γεωργίου.

Η ηλεκτροδότηση στην περιοχή αποκαταστάθηκε σε μεγάλο βαθμό σήμερα, περίπου στους 2.15 το μεσημέρι, μετά από πολύωρες εργασίες των συνεργείων της ΔΕΔΗΕΕ, ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές στο ηλεκτρικό δίκτυο, κυρίως από πεσμένα δέντρα, στην περιοχή του Φυτωρίου του Δασαρχείου Αγρινίου, στον Πλάτανο και στην περιοχή «Καλαμόριζα» στο δρόμο Αγ. Γεώργιος Καλυβίων – Γουργιώτισσας.

Η κυκλοφορία στη συγκεκριμένη διαδρομή διεξάγεται κανονικά για τα οχήματα, αφού απομακρύνθηκαν από το οδόστρωμα οι πεσμένοι κορμοί ευκάλυπτων.

Η ΔΕΔΗΕΕ διέκοψε την παροχή ρεύματος στα σημεία που έπεσαν κολώνες ή καλώδια του δικτύου ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, κυρίως στους στύλους που έχουν πέσει κατά μήκος του αναχώματος στην περιοχή «Καλαμόριζα αλλά και του δασικού φυτωρίου.

Με το πρώτο φως της ημέρας πολλοί κάτοικοι που έπαθαν ζημιές σε αποθήκες και στα κτήματά τους προχώρησαν σε επιδιορθώσεις κατεστραμμένων σημείων σε στέγες και ποιμνιοστάσια, ενώ πολλά δέντρα, όπως ευκάλυπτοι, πλατάνια, λεύκες κ.α. έχουν πέσει σε διάφορες περιοχές, και είναι διάσπαρτα στον κάμπο.

Επίσης οι δυνατοί άνεμοι και η βροχή προκάλεσαν ζημιές σε καλλιέργειες καλαμποκιού, τριφυλλιού, σε μικρά δέντρα ελιών και πορτοκαλιών.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα συνεργεία της ΔΕΔΗΕΕ που κινητοποιήθηκαν άμεσα για να αντιμετωπίσουν τα έκτακτα συμβάντα από την κακοκαιρία.
http://kalyvia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: