Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Το Υπουργείο μπλοκάρει… το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στο Αγρίνιο

Περισσότερα από 2.000 τα αδέσποτα στην περιοχή
Στέλνει «ασπιρίνες» που δεν επαρκούν ούτε για τα βασικά
Τι καταγγέλλει στη «Σ» ο Αντιδήμαρχος Γ. Μελιάδης


Μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να έλαβε απόφαση για την δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων σε περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο απ’ ότι φαίνεται, η Κυβέρνηση και εν προκειμένω το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ρίχνουν για μία ακόμη φορά τα βάρη στην αυτοδιοίκηση, δίνοντας για τη συγκεκριμένη δομή, χρηματικά ποσά «ασπιρίνες» που δεν επαρκούν ούτε για τα βασικά.
«Όπως προ ημερών έγινε γνωστό από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, εγκρίθηκε το ποσό των 60.000 ευρώ, μόνο για τις λειτουργικές δαπάνες των καταφυγίων, όλης της χώρας. Δεν το συζητάμε καν ότι τα χρήματα αυτά επαρκούν. Αρκεί να σας πω, ότι στον Δήμο Αγρινίου το ποσό που αντιστοιχεί δεν ξεπερνά τα 1500 ευρώ. Και τα χρήματα αυτά βέβαια, μόνο για το έτος 2016, ενώ ο Δήμος μας, είχε στείλει τους σχετικούς φακέλους και για τα έτη, 2014 και 2015. Με τον τρόπο αυτό το Υπουργείο ρίχνει για μία ακόμα φορά τα βάρη στην αυτοδιοίκηση και τους Δήμους, που ως γνωστόν αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα με τις περικοπές πόρων από την Κυβέρνηση» επισήμανε μιλώντας στη «Σ» ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου, Γιώργος Μελιάδης.
1-giorgos-meliadis-1-1
               Ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου, Γιώργος Μελιάδης
Σύμφωνα με τον κ. Μελιάδη «πρόκειται για αρνητική εξέλιξη, ωστόσο εμείς από την πλευρά μας ως Δήμος θα κάνουμε ότι μπορούμε έστω και με ιδίους πόρους. Αλλά καταλαβαίνετε, ότι μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε, πρέπει να πορευτούμε με βάση τις άμεσες προτεραιότητες. Αυτή την στιγμή πάντως και με τα τελευταία δεδομένα, είναι πολύ δύσκολο να κατασκευαστεί το καταφύγιο».
Τα αδέσποτα στην περιοχή, υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε περισσότερα από 2.000, ενώ το ποσό που απαιτείται για την κατασκευή του Καταφύγιου, φτάνει στα 150.000 ευρώ.
Στο μεταξύ, ο Αντιδήμαρχος, απευθύνει έκκληση στους πολίτες, να δίνουν περισσότερη προσοχή στα ζώα τους, για την προστασία της καθαριότητας, με στόχο των περιορισμό των ακαθαρσιών. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι με την επ’ αυτοφώρω διαδικασία, η αστυνομία βεβαιώνει πρόστιμα στους παραβάτες της τάξεως των 100 ευρώ, τα οποία επικυρώνονται από τον Δήμο Αγρινίου.
Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: