Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Χάλκινο μετάλλιο από τον Αιτωλοακαρνάνα Δημήτρη Μπακοχρήστο στους Παραολυμπιακούς του Ρίο


Ο Αιτωλοακαρνάνας Δημήτρης Μπακοχρήστος,από το Μοναστηράκι του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας,χάρισε απόψε στην Ελλάδα το τέταρτο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Στον τελικό των 54 κιλών της άρσης βαρών σε πάγκο, ο Έλληνας πρωταθλητής, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε τον τελευταίο καιρό με το χέρι του, κατάφερε να σηκώσει 162 κιλά και να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας.

Ο Μπακοχρήστος στην πρώτη προσπάθειά του σήκωσε 162 κιλά, ενώ ήταν άκυρος τόσο στην δεύτερη όσο και στην τρίτη προσπάθεια με την μπάρα να έχει πάνω της 170 κιλά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ με 181 κιλά από το 2015 στο Καζακστάν, όμως το πρόβλημα στο χέρι του στέρησε μια μεγάλη επίδοση αλλά και το χρυσό μετάλλιο.

Δήλωση του δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας Γ.Αποστολάκη για τον παραολυμπιονίκη Δημήτρη Μπακοχρήστο


Σήμερα ο Δημήτρης Μπακοχρήστος, ο δικός μας Δημήτρης , από το Μοναστηράκι Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας κατέκτησε το ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στην παραολυμπιάδα του Ρίο, στη κατηγορία των 54 κιλών στην άρση βαρών σε πάγκο.

Συγχαρητήρια Δημήτρη μας, σήμερα η συγκίνηση και υπηρηφάνεια που νιώσαμε είναι μεγάλη. Στις καρδιές ήσουν και θα είσαι πάντα ΧΡΥΣΟΣ.

Η μεγάλη προσπάθεια σου απέφερε τους καλύτερους καρπούς. Συγχαρητήρια αξίζει και η οικογένεια σου η οποία στάθηκε δίπλα σου σαν βράχος.

Ο Δήμος μας θα είναι πάντα δίπλα σου σε όλες τις προσπάθειες σου, ώστε να υλοποιήσεις όλες τις προσδοκίες σου. Περιμένουμε την επόμενη μεγάλη επιτυχία.

Τα άλλα τρία μετάλλια στους Παραολυμπιακούς του Ρίο

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα σήμερα ο Μανώλης Στεφανουδάκης στον ακοντισμό πήρε το χρυσό μετάλλιο με βολή στα 29.45μ,ενώ χτες πρώτη ημέρα των αγώνων η Ελληνική αποστολή στο Ρίο κέρδισε ακόμα δύο μετάλλια στο αγώνισμα της σφαιροβολίας με τους Θανάση Κωνσταντινίδη το χρυσό με 10,39μ(παγκόσμιο ρεκόρ) και τον Δημήτρη Ζησίδη το χάλκινο με 9,24μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: