Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Η συνέντευξη τύπου του νέου διοικητή νοσοκομείων Αιτ/νίας Δ. Μιχάλη (βίντεο)

«Στέγη σε επικουρικούς καρδιολόγους και νεφρολόγους που θα έρθουν»

Στην πρώτη ενημέρωση των τοπικών ΜΜΕ προχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο Διοικητής του Γ.Ν.Αιτ/νιας κ.Δημήτρης Μιχάλης στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Αγρινίου.

Ο κ.Μιχάλης κατά την έναρξη της ενημέρωσης αναφέρθηκε στο οξύ πρόβλημα με την υποστελέχωση τμημάτων του νοσοκομείου Αγρίνιου.


Ο Αγρινιώτης ιατρός κ. Μιχάλης εξήγησε πως η υποστελέχωση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, που δεν απασχολεί όμως όλες τις κλινικές του νοσοκομείου, αναφέρθηκε φυσικά στην καρδιολογική κλινική και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους τρεις γιατρούς, που την κρατούν ζωντανή όπως χαρακτηριστικά είπε: «τρεις νέοι άνθρωποι, με χαμηλό βαθμό, κρατούν ζωντανό το νοσοκομείο σε αυτό το κομμάτι. Γιατί λέγοντας καρδιολογική δεν εννοούμε μόνο τη στελέχωση του τμήματος, αλλά και τη λειτουργία των χειρουργείων, που χωρίς καρδιολόγο δεν μπορεί να υπάρξει», ανέφερε.

Ο ίδιος μίλησε για τη δυσκολία που υπάρχει στο να έρθει επικουρικός καρδιολόγος , αφού κανείς δεν δέχεται να καλύψει τη θέση και δεσμεύθηκε πως το νοσοκομείο πρόκειται να διευκολύνει όποιον επικουρικό έρθει, ακόμη και με καταβολή του μισθώματος για το σπίτι στο οποίο θα μείνει. Το ίδιο, όπως εξήγησε, ισχύει και για τη θέση επικουρικού νεφρολόγου.

«Μέσα στην όλη λαίλαπα , μας δίνουν δύο θέσεις διευθυντή καρδιολογικής και νεφρού που πρόκειται να προκηρυχτούν. Είναι τραγικό ένα νοσοκομείο να λειτουργεί χωρίς διευθυντή σε τέτοιες κλινικές και αυτό κάνει την κλινική αποτρεπτική και για τους επικουρικούς γιατρούς να λειτουργήσουν σε αυτή», ανέφερε σε άλλο σημείο.

Ο κ. Μιχάλης μίλησε και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το κονδύλι των 9.713.473 ευρώ για να νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου το οποίο πρόκειται να φτάσει το επόμενο διάστημα και μέσω του οποίου πρόκειται να αποπληρωθούν ληξιπρόθεσμα που αφορούν μέχρι και τον περασμένο Απρίλιο, κάτι που χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία.

Αναφέρθηκε εμμέσως στα όσα κατά καιρούς έχουν ειπωθεί για τοποθετημένους υπαλλήλους ΔΕ σε θέσεις ευθύνης στο Νοσοκομείο Αγρινίου: «Μέρα με τη μέρα συγκροτείται συμβούλιο κρίσεως και δεσμεύομαι ότι μόλις γίνουν οι αξιολογήσεις θα εφαρμοσθεί στο έπακρο η νομοθεσία», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αργότερα διευκρίνισε επ’ αυτού πως όταν οι νεοδιορισμένοι διοικητές κλήθηκαν από τον Υπουργό στα τέλη Ιουνίου, τους έγινε ξεκάθαρο πως θα λάβουν σχετικά έγγραφα για τη διαδικασία αξιολόγησης και τοποθέτησης υπαλλήλων σε καίριες θέσεις με αξιοκρατικές διαδικασίες.

«Δεν γνωρίζουμε που ακριβώς έγιναν οι αδικίες. Αξιολογήσεις δεν θα γίνουν μόνο στους διοικητικούς, αλλά και σε ένα ευρύ φάσμα (νοσηλευτές κλπ). Θα αξιολογηθεί η μοριοδότηση του κάθε υπαλλήλου- εργαζομένου και η κατάταξη που ήδη υπάρχει. Αν κάποιος που βρίσκεται σε θέση ευθύνης βρεθεί να μην πληροί τις προϋποθέσεις, θα αλλαχθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη, ελλείψεις σε υλικά στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν, ενώ μίλησε και για την υποστελέχωση σε νοσηλευτικό επίπεδο, που όπως εξήγησε ελπίζει να λυθεί προσωρινά, μέσω μετακινήσεων νοσηλευτών από νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όταν σε αυτά θα τοποθετηθούν νέοι νοσηλευτές μέσω της προκήρυξης του ’97 που τίθεται τώρα σε εφαρμογή.

«Γίνεται καθημερινός αγώνας για να λύνονται τα μικρά καθημερινά προβλήματα. Πάνω από όλα θέλουμε να προτάξουμε την ποιοτική επικοινωνία και τις ανθρώπινες σχέσεις», ανέφερε σε άλλο σημείο.

Ερωτώμενος για το τμήμα βραχείας νοσηλείας, ο ίδιος τόνισε πως πρόκειται για ένα ανεξάρτητο τμήμα που για να λειτουργήσει θέλει δικό του προσωπικό , εξολοκλήρου. «Δεν χρειάζεται να λειτουργήσει το τμήμα βραχείας νοσηλείας. Και αυτό γιατί το νοσοκομείο Αγρινίου έχει βραχεία νοσηλεία. Εννοώ ότι οι 15 κλίνες που υπάρχουν σχεδόν ποτέ δεν είναι πλήρεις. Η βραχεία που ήδη έχουμε ικανοποιεί σε αυτή τη φάση τις ανάγκες μας», ανέφερε συγκεκριμένα.
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: