Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Έκθεση - «φωτιά» για τις παιδικές χαρές του Αγρινίου - Ολες ακατάλληλες πλην δύο

Επιχείρηση «σκούπα» από την Δημοτική Αρχή μετά... από επτά χρόνια

Ρεπορτάζ: Νίκος Αγγελόπουλος
«Κόλαφος» ήταν η έκθεση τεχνικής εταιρείας που προ ημερών κλήθηκε από τον Δήμο Αγρινίου να ελέγξει την καταλληλότητα των παιδικών χαρών του Αγρινίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκαλύπτει σήμερα η «Σ» η έκθεση των επιθεωρητών ήταν φωτιά γεγονός που επιβεβαιώνει και η Δημοτική Αρχή.

Έτσι λοιπόν, σε έλεγχο που έγινε στις 40 παιδικές χαρές που βρίσκονται στην δικαιοδοσία του Δήμου Αγρινίου, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών κρίθηκαν ακατάλληλες ενώ μόλις δύο χαρακτηρίστηκαν ασφαλείς για τα παιδιά!

Έπονται εργασίες για την αντικατάσταση των παιδικών χαρών

Για το λόγο αυτό από την Δημοτική Αρχή και κατόπιν σχετικής εντολής του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση «σκούπα» των επικίνδυνων και ακατάλληλων παιδικών χαρών για την αποφυγή ατυχήματος.

Ήδη αρκετές από αυτές έχουν απομακρυνθεί από τα σημεία που βρισκόντουσαν (στη φωτογραφία βλέπετε το σημείο από την πλατεία Μελίνας Μερκούρη), ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινά η εκστρατεία αποκατάστασης των παιδικών χαρών στο πλαίσιο εργολαβιών που θα αναλάβουν τις εργασίες. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι οι εργασίες να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες τις αμέσως επόμενες μέρες η Δημοτική Αρχή θα δώσει στο φως της δημοσιότητας αναλυτικά στοιχεία για τις παιδικές χαρές καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Σχόλιο Γηγενή Αγρινιώτη:
Πολύ νωρίς το θυμήθηκε ο Δήμαρχός μας να ελέγξει την καταλληλότητα των παιδικών χαρών του Δήμου Αγρινίου... 

Σε ενάμιση μήνα συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ημέρα που έκλεισαν με υπουργική απόφαση οι ακατάλληλες παιδικές χαρές και επτά χρόνια από τη μέρα που ανακινήθηκε το θέμα της ασφάλειας των παιδικών χαρών της χώρας!!!!

Το μακρινό 2009 εκδόθηκε  υπουργική απόφαση για να πάρουν πιστοποίηση οι παιδικές χαρές όλων των Δήμων της χώρας, που να αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές, τη διαδικασία αδειοδότησης, τη διαδικασία ελέγχου και τη συντήρηση τους (μετά τα γεγονότα που οδήγησαν στο κλείσιμο της παιδικής χαράς του Αγ. Παντελεήμονα στην Αθήνα).

Ως συνήθως οι δήμοι ουδέποτε υλοποίησαν την απόφαση με πρόσχημα την έλλειψη χρημάτων.

Ηρθε όμως τον Απρίλιο του 2014 το τραγικό γεγονός σε λούνα-παρκ του Ελληνικού,που έχασε τη ζωή του ένα παιδί και ο Μιχελάκης,ως αρμόδιος υπουργός της Ν.Δ., έδωσε δύο μήνες προθεσμία για να φτιαχτούν,που δεν φτιάχτηκαν και στις 30/6/2014 μπήκε,τυπικά τουλάχιστον,λουκέτο σε όλες τις παιδικές χαρές που δεν είχαν τη σχετική πιστοποίηση.

Αυτή είναι η πραγματικότητα κυρίες και κύριοι....

Δεν υπάρχουν σχόλια: