Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση τιμής και μνήμης των 120 εκτελεσθέντων στην Αγία Τριάδα


Συγκίνηση και περηφάνια στην σημερινή εκδήλωση που οργάνωσαν το παράρτημα Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ και του ΔΣΕ, για τα 72 χρόνια από την εκτέλεση των 120 πατριωτών από τους Γερμανούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους την Μ. Παρασκευή του 1944 στην Αγία Τριάδα.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο «μνημείο των 120» πλησίον του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας, ομιλητής ήταν ο Θ. Αλεξάκης, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος που μίλησε για το ρόλο του ΕΛΑΣ, του ΕΑΜ , της ΕΠΟΝ στην αντίσταση και την απελευθέρωση.

Όπως ανακοίνωσε μέσα από έρευνα που έγινε συμπληρώθηκε η λίστα των ονομάτων των 120 εκτελεσθέντων μιας και μέχρι σήμερα ήταν γνωστά 89 ονόματα.

«Οι 120 με την ανυπότακτη στάση της ζωής τους μας απέδειξαν ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει. Ότι η βαρβαρότητα δεν είναι μονόδρομος και πως ο κόσμος μπορεί να απαλλαγεί από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να γίνει δίκαιας, αρκεί ο ίδιος να το πιστέψει.», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξάκης.

Στην ομιλία του δεν έλειψαν οι αιχμές κατά της Χρυσής Αυγής και οι αναφορές στα 71 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών.

Ακολούθησε ανάγνωση των ονομάτων των 120 και κατάθεση στεφάνων από αντιστασιακές οργανώσεις της περιοχής, συγγενείς των θυμάτων και την ΚΝΕ και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το πένθιμο εμβατήριο «Επέσατε θύματα».

Άσχημη εντύπωση προκάλεσε για άλλη μια φορά η εικόνα του μνημείου, που ήταν γεμάτο συνθήματα, μιας και δεν υπήρξε προνοια ώστε αυτά να σβηστούν και το μνημείο να καθαριστεί ενόψει και της σημερινής εκδήλωσης.

και http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: