Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Τραβάει το σχοινί η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών με στόχο την αποδυνάμωση των Τμημάτων του Αγρινίου

Καμιά θέση διδακτικού προσωπικού για τα τμήματά του!

Η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για την κατανομή θέσεων για την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού/ μελών ΔΕΠ,που φέρει την υπογραφή της πρυτάνεως Βενετσάνας Κυριαζοπουλου, έρχεται να ενισχύσει την εκτίμηση πως συνεχίζονται οι μεθοδεύσεις για την αποδυνάμωση των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου με τελικό σκοπό τη μεταφορά τους.

Μετά λοιπόν την πρόσφατη έγκριση από την Πρυτανεία Πατρών της μετακίνησης μελών ΔΕΠ από τα ήδη αποδυναμωμένα Τμήματα του Αγρινίου, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Αγρίνιο αλλά και την έγκριση αιτήσεων από τις Γ.Σ. των Τμημάτων προς οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο επιλογής του καθενός, έρχεται και προβληματίζει έντονα πλέον και η κατανομή των 27 νέων θέσεων για την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου, όχι μόνο δεν κατανέμεται καμία θέση στα Τμήματα του Αγρινίου, αλλά υπάρχει και ρητή παρέμβαση-πρόβλεψη ώστε οι τρεις θέσεις που προορίζονται για τη Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων να κατανεμηθούν στα Τμήματα που εδρεύουν στην Πάτρα.

Ειδικότερα μάλιστα εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως από τις εννέα θέσεις που κατανέμονται στην Πολυτεχνική Σχολή δεν προβλέπεται καμιά για το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων που εδρεύει στο Αγρίνιο. Εξέλιξη που γεννά ερωτήματα όχι μόνο για τις προθέσεις της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου αλλά και για το… αγωνιστικό φρόνημα κάποιων που διεκδικούσαν τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών αλλά τώρα συμβιβάζονται με αποπομπή του Τμήματος από την Πολυτεχνική Σχολή.

Όπως και να έχει, η κατανομή των θέσεων διδακτικού προσωπικού οδηγεί σε μεγαλύτερη -και φυσικά σκόπιμη- απαξίωση τα τμήματα του Αγρινίου.

Δείτε την απόφαση


http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: