Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Θύελλα στην Κυβέρνηση! Ο Μουζάλας ζήτησε συγνώμην,αλλά ο Καμμένος ζητάει την παραίτησή του

Αναψε φωτιές στο κυβερνητικό στρατόπεδο ο Γιάννης Μουζάλας,ο οποίος αποκάλεσε τα Σκόπια "Μακεδονία" σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ
Και η Νέα Δημοκρατία ζητάει παραίτηση

Με αφορμή το "ατόπημα" του Γιάννη Μουζάλα να αποκαλέσει την ΠΓΔΜ «Μακεδονία», ο Πάνος Καμμένος με tweet του ζητά την παραίτηση του.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζητά μέσω Twitter την παραίτηση του υπουργού.

Δεν αρκεί η συγνώμη Μουζάλα ζητώ την παραίτηση του”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, με δηλώσεις του στον «Αθήνα 9.84» ο αναπληρωτής υπουργός,Γιάννης Μουζάλας, τόνισε ότι έκανε γκάφα και ζήτησε συγγνώμη. «Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα» είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε τι ακριβώς ειπώθηκε από τον Γιάννη Μουζάλα για τα Σκόπια μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ:


«Οι άνθρωποι στην Ειδομένη πολύ δύσκολα μεταφέρονται διότι προσδοκούν και ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία και την ελπίδα έπαιξαν βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις οι οποίες ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές ή αλληλέγγυοι, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τους πραγματικούς εθελοντές και τις ΜΚΟ που βοηθάνε στην Ειδομένη, και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία».

Το Μαξίμου καλύπτει τον Μουζάλα


Ωστόσο, σχεδόν την ίδια ώρα ερχόταν και η αντίδραση του Μαξίμου που σε αντίθεση με τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο προσφέρει πλήρη και απόλυτη στήριξη στον κ. Μουζάλα. 

Το Μαξίμου αναφέρει πως το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία "ΠΓΔΜ".

Σημειώνουν δε πως το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" είναι το λιγότερο υπερβολή.

Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του Προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει".

Επιμένει ο Καμμένος

Πριν από λίγο στο Mega ο Πρετεντέρης ανέφερε ότι μίλησε με τον Πάνο Καμμένο ο οποίος του είπε ότι επιμένει στην παραίτηση Μουζάλα ως κυβερνητικός εταίρος και όχι ως υπουργός Εθνικής Αμυνας...

Και η Νέα Δημοκρατία ζητάει παραίτηση
Άμεση ήταν και η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία ζητά την παραίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Με ανακοίνωσή της αναφέρει πως την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα.

Η Νέα Δημοκρατία μιλάει για ατόπημα που ενισχύει την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική τψν Σκοπίων και μάλιστα τον καλεί ακόμα και απόψε το βράδυ να σκεφτεί ακόμα και την παραίτησή του.

Δήλωση του Αντρέα Λοβέρδου

«Ο Αν. Υπουργός Μετανάστευσης κ. Μουζάλας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, αποκάλεσε την ΠΓΔΜ Μακεδονία.

Με το ατόπημα του αυτό ο Υπουργός παραβίασε μία εθνική γραμμή, που ακολουθεί σταθερά η χώρα μας επί δεκαετίες. Η κυβέρνηση σε όλα τα θέματα, αλλά και ειδικά στο θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού εμφανίζεται ανίκανη κι ανήμπορη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας μας.

Είτε πρόκειται για εγκληματικό λάθος, ανεπίτρεπτο βέβαια για υπουργό, είτε πρόκειται για προσωπική άποψη του συγκεκριμένου μέλους της κυβέρνησης, είτε πρόκειται για ανομολόγητη, τουλάχιστον έως τώρα, κυβερνητική γραμμή, ο Πρωθυπουργός πρέπει αμέσως να πάρει θέση».

από Ζείδωρον

Δεν υπάρχουν σχόλια: