Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Με εισαγγελική εντολή σταμάτησαν οι εργασίες στο Πάρκο


Φρένο στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής έβαλε σήμερα η απόφαση της Εισαγγελικής Αρχής.

Μετά την κατάθεση στον Εισαγγελέα του εγγράφου το οποίο αποκάλυψε το AgrinioNet.gr στο οποίο αποκαλύπτονταν ότι η Δημοτική Αρχή του δήμου Αγρινίου παραπλάνησε και εξαπάτησε τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες,
σήμερα το πρωί μετά από τις εξηγήσεις που κλήθηκαν να δώσουν οι εκπρόσωποι της νομικής υπηρεσίας του δήμου Αγρινίου και της Τεχνικής Υπηρεσίας αλλά και η πλευρά των πολιτών η την οποία εκπροσωπούσε η νομικός κ. Γαλαζούλα, η Εισαγγελική Αρχή διέταξε να σταματήσουν οι εργασίες στο δημοτικό Πάρκο ως παράνομες.

Πιο συγκεκριμένα η πλευρά των πολιτών έθεσε στον Αντιεισαγγελέα Εφετών το θέμα της ύπαρξης του νέου κρίσιμου εγγράφου όπου απαγορεύεται η οποιαδήποτε υλοτόμηση στο Πάρκο όπως και της ψευδούς αποτύπωσης των δέντρων από το δήμο Αγρινίου. Μετά από αυτή την εξέλιξη ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές οι οποίες βρίσκονταν στο Πάρκο και οι εργασίες σταμάτησαν.

Στο μεταξύ καταρίπτονται και οι ισχυρισμοί από την πλευρά του δήμου Αγρινίου για την προθεσμία εκτέλεσης του έργου αφού τα ενταγμένα έργα στο ΕΣΠΑ όπως το Πάρκο Αγρινίου έχουν προθεσμία μέχρι το 2015 και όχι μέχρι το 2013 που υποστήριζειο δήμος Αγρινίου.

Μέχρι αυτή τη στιγμή λοιπόν υπάρχει προφορική εντολή διακοπής των εργασιών υλοτόμησης και εκρίζωσης θάμνων στο Πάρκο Αγρινίου.
 http://agrinionet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: