Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

68η Επέτειος Μνήμης στα Καλύβια Αγρινίου


Για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκαν  στα Καλύβια Αγρινίου οι εκδηλώσεις που ήταν αφιερωμένες στη μνήμη  των 59 Ελλήνων που έπεσαν ηρωικά για την ελευθερία της πατρίδας μας!
Στις 31 Ιουλίου του 1944, πενήντα εννέα πατριώτες,  οι οποίοι είχαν μεταφερθεί από τις φυλακές Αγρινίου, εκτελέστηκαν για αντίποινα από τους Γερμανούς, στα Καλύβια.
Να αναφέρουμε ότι την προηγούμενη μέρα  έλληνες αντάρτες    είχαν πραγματοποιήσει σαμποτάζ  σε καμιόνι,  κατά το οποίο σκοτώθηκαν 6 Γερμανοί στρατιώτες, στη θέση «Φυλάκιο» της σιδηροδρομικής γραμμής Αγρινίου-Κρυονερίου...

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με το τοπικό Δ.Δ. Καλυβίων, περιελάμβαναν, παράσταση χορευτικών συγκροτημάτων του Δήμου Αγρινίου και του χορευτικού τμήματος Καλυβίων,  δημοτική βραδιά στην κεντρική πλατεία  Καλυβίων και ποδηλατικό γύρο με την συμμετοχή 70 ποδηλατιστών!
Το επίσημο Μνημόσυνο τελέσθηκε στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου Καλυβίων και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο θυσίας, όπου και βρίσκετε το μνημείο των πεσόντων αγωνιστών. Η επετειακή ομιλία έγινε από τον Γυμνασιάρχη κ. Παντελή Βάρρα, ενώ κατόπιν έγινε κατάθεση στεφάνων  από τις επίσημες Αρχές, συγγενείς θυμάτων και αντιστασιακές οργανώσεις, ενώ η  Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου απέδωσε τις καθιερωμένες  τιμές και τον εθνικό ύμνο.
Να σημειώσουμε επίσης ότι, στο χώρο υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη για την πρόληψη πιθανών επεισοδίων από ακραίες πολιτικές ομάδες.
Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγρινίου, κ. Παύλος Μοσχολιός, οι αντιδήμαρχοι, κ.κ. Ντ. Κατσαρή, Θ. Λαδάς, Σ. Τσούκαλος,  Βλ. Σφυρής & Π. Τζαμαλής, οι βουλευτές, Ν. Φούντα και Γ. Βαρεμένος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Υφαντής, ο πρώην βουλευτής  Γ. Βαϊνάς,  η υποψήφια βουλευτής κ. Α. Ρούση, ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, κ. Δ. Τσακαρδάνος, ο Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χ. Μπόκας, Εκπρόσωπος της 132 Σμηναρχίας Μάχης, ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Καλυβίων Γ. Μεσογίτης συγγενείς των θυμάτων, εκπρόσωποι Αντιστασιακών Οργανώσεων, τοπικών και πολιτιστικών φορέων καθώς επίσης και πολλοί κάτοικοι των Καλυβίων.

Γ.Π.

Διαβάστε κι αυτό:Σπονδή στα Καλύβια Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: