Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ο Παναιτωλικός θα ζήσει και χωρίς τους 11 που ήδη έφυγαν αλλά και χωρίς τον Κωστούλα αν δεν μπλοφάρει

Χτίστε το νέο Παναιτωλικό με ντόπιους παίκτες

Η επιδημία των συναινεττικών αποχωρήσεων ποδοσφαιριστών από τις τάξεις του Παναιτωλικού συνεχίστηκε σήμερα με τους Χαριστέα και Φερνάντες.
Δεν γνωρίζουμε ποιος έχει σειρά να φύγει αύριο και μεθαύριο γι' αυτό θα κάνουμε μια μικρή αναδρομή μόλις δύο εβδομάδων για να δούμε αν συμπληρώνουν ενδεκάδα όσοι έφυγαν ήδη!
Στις 26 Απριλίου λύθηκαν τα συμβόλαια των Καμαρά και Ονουάτσι,οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που άνοιξαν το χορό μετά τον υποβιβασμό της ομάδας.
Την πρωτομαγιά είχαμε την πρώτη "βόμβα" Κωστούλα ότι πουλάει την ομάδα,που επιβεβαίωσε και προχτές στον Αχελώο tv,τονίζοντας ότι για όσο διάστημα αναγκαστεί να παραμείνει ακόμα στον Παναιτωλικό δεν πρόκειται να βάλει ούτε ένα ευρό.
Κι από κει και μετά έχουμε κύματα αποχωρήσεων,μέχρι και τρεις παίκτες σε μία μέρα!
Στις 2 Μαϊου λύθηκαν τα συμβόλαια των Ετζενγκέλε και Ακαλέ.Και ξανά στις 4 Μαϊου και πάλι κοινή συναινέσει λύθηκαν τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών Άντι, Μπουμάλ και Ρότσα.

Στις 7 προς 8 Μαϊου τη νύχτα ο Κωστούλας δηλώνει απογοητευμένος:"Ξενέρωσα τόσο που δεν με κρατάει τίποτα…" και "πουλάω την ομάδα αλλά αν χρειαστεί πληρώνω κιόλας για να φύγω από τον Παναιτωλικό"!!!!

Στις 8 Μαϊου φεύγει ο Ντολεζάι,για να ακολουθήσει στις 10 ο Καραμαλίκης.Και φτάνουμε στη σημερινή μέρα 11 Μαϊου 2012:άλλοι δύο ποδοσφαιριστές,οι οποίοι ήρθαν μετά βαϊων και κλάδων στο Αγρίνιο υποσχόμενοι λαγούς με πετραχήλια έφυγαν λύνοντας κι αυτοί τα συμβόλαιά τους κοινή συναινέσει,ο κουλτουριάρης Αγγελος Χαριστέας κι ο βιρτουόζος Ρικάρντο Φερνάντες!

Μετράμε και βγαίνουν ακριβώς έντεκα,βέβαια δεν υπάρχει ανάμεσά τους τερματοφύλακας για να φτιάξουν ομάδα αλλά έχουμε ακόμα μέρες μπροστά μας!Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί σε μια ομάδα που πέρσι τέτοια εποχή ζούσε στην πράξη ένα όνειρο δεκαετιών και που δώδεκα μήνες μετά βρίσκεται υπό διάλυση.

Δεν ξέρουμε ποιος ποδοσφαιριστής θα κλείσει την πόρτα των συναινετικών αποχωρήσεων,ούτε επίσης μπορούμε να γνωρίζουμε αν ο πρόεδρος μπλοφάρει.Δεν παρατάς τόσο εύκολα ό,τι έχτισες 7 χρόνια γιατί σε πίκραναν κάποιοι,που κι αυτοί τη δεδομένη στιγμή ήταν περισσότερο πικραμένοι από όσα έβλεπαν και ζούσαν στο γήπεδο.
Πολιτική είναι και το ποδόσφαιρο κι όλα είναι πιθανά.Αν ο κύριος Κωστούλας πράγματι ξενέρωσε και θέλει να φύγει,τον ευχαριστούμε για αυτά που έκανε μέχρι τώρα κι ας πάει στο καλό.
Ο Παναιτωλικός προϋπήρχε του κυρίου Κωστούλα και θα υπάρχει και στη μετά Κωστούλα εποχή.

Η μόνη μια και σταθερή αξία εν προκειμένω είναι ο ίδιος ο Παναιτωλικός και η 86χρονη ιστορία του.
Μια ομάδα σύμβολο ενός ολόκληρου νομού,με χιλιάδες λαού από πίσω της,με γηπεδικές εγκαταστάσεις που σπάνια συναντάς ακόμα και στις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες.
Είναι αμαρτία αυτή η ομάδα να αφεθεί στο έλεος του Θεού,να βολοδέρνει στα σοκάκια της Β΄Εθνικής και να επιστρέψει με μαθηματική ακρίβεια στα πέτρινα χρόνια που δεν είναι και πολύ μακρινά.

Από την άλλη η αποχώρηση τόσων ποδοσφαιριστών με βαριά ονόματα αλλά ελάχιστη έως καθόλου προσφορά είναι μια χρυσή ευκαιρία να αναθεωρήσουν,οι όποιοι ιθύνοντες της ομάδας,τις απόψεις τους για το πως στήνεται μια καλή και υγιής ποδοσφαιρική ομάδα.

Ας ρίξουν το βάρος της στελέχωσης του Παναιτωλικού σε άξιους νεαρούς ντόπιους Αιτωλοακαρνάνες ποδοσφαιριστές,που ως γηγενείς θα πονάνε τουλάχιστον την ομάδα και θα ματώνουν τη φανέλα.
ΟΧΙ πια άλλους μισθοφόρους,μπουχτίσαμε και τα χαϊρια τους τα είδαμε εντός και εκτός γηπέδου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: